avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... latura subiectiva.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

latura subiectiva.

s-ar putea ca infractiunii,potrivit art 198 cp. sa ii lipseasca latura subiectiva?intreb deoarece instanta a decis ca ii lipseste latura subiectva. ``numitul ..nu a avut intentia directa,nu a indus in eroare subiectul pasiv si nu ia propus sau discutat despre probleme sexuale care sa atraga atentia minorei,urmarind scopul actului sexual``....``este adevarat ca numitul,la scurt timp de la inceperea actului sexual,realizand ca ceea ce face este imoral,a incetat din efectuarea sa s...etc....``in plus,acesta stia ca minora urmeaza sa implineasca varsta de 16 ani,fiind indus in acest scop,in eroare de minora,care declarase a alta varsta,fapt coroborat cu declaratiile minorei. in baza art...dispune SUP,a inculpatului...aplicarea unei amenzi administrative.. vi se pare corecta decizia? mentionez ca deflorarea nu sa produs,asta rezulta din expertiza ginecologica.multumesc.
Cel mai recent răspuns: amitza , utilizator 11:48, 26 Septembrie 2010
elena48 a scris:

intr-adevar,s-a retinut doar actul sexual ora,deoarece le expertiza ginecologica,a iesit virgo intacta si fara leziuni vaginale,fara urme de sex recent.desii au recunoscut amandoi ca au intretinut un scut raport sexual vaginal,nu s-a putu retine acest fapt.ma gandesc ca pentru actul sexual oral,nu va fi pedepsit,mai mult decat administrativ....am inteles ca urmarea produsa nu este suficienta si ca fapta nu e pericol social.au tinut cont si de conduita inculpatului,care a dat dovada de respt si sinceritate(asta spun ei).s-ar putea sa il fi ajutat acest lucru?
din pacate nu va primii o pedeapsa mai mare de atat.

se poate da SUP si in instanta.procurorul trimite dosarul pentru judecare,iar instanta poate sa scoata de sub urmarire penala inculpatul.
frank_kvitta a scris:

din pacate nu va primii o pedeapsa mai mare de atat.

se poate da SUP si in instanta.procurorul trimite dosarul pentru judecare,iar instanta poate sa scoata de sub urmarire penala inculpatul.

te rog indica-mi si mie temeiul legal al acestei sustineri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ ... serban34728 serban34728 Fata mea de 15 ani a intretinut relatii sexuale cu un individ de 35. Este legal,ce pot face in acest caz ? Salut, dupa cum spune titlul, am aflat ulterior ... (vezi toată discuția)
Sex Boss776622 Boss776622 Ce se poate întîmplă daca 2 minori fac sex, adică băiatul are 16 da fata 14? (vezi toată discuția)