avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce face concret un avocat stagiar ???
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce face concret un avocat stagiar ???

Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
mircea_ghe84, utilizator
Vizavi de dra. cu problema inscrierii la examenul de definitivare in prof. am o singura solutie, solutie pe care o voi avea in vedere la randu-mi: proces verbal de predare-primire. Ce inapti...
Am vazut mai demult, in urma unui search google trimis fiind pe avocatnet, ca a fost majorat venitul minim garantat pt av. stag. =D>
Ma bucura dintr-un singur pdv: plec la o mini-negociere a onorariului de av. stag. de la un prag mai mare. Ca nu se pune problema, cel putin pentru mine, sa imi negociez la sange onorariul deoarece vasta-mi experienta in domeniu o cere, este altceva. ;)
Intai facem treaba si apoi money B-)
Ca sa nu fiu off-topic raspund la intrebarea acestui thread: "Concret, pana nu ii este inmanata decizia de validare a examenului, un avocat stagiar sta si asteapta" :))
Nu am prins ce voiai sa spui despre acel proces-verbal... si la ce anume raspundeai...
Dar referitor la venitul minim garantat, acesta nu a fost marit, ci a fost dat un sens unei prevederi statutare: "Contractul va menţiona obligaţia de a se asigura avocatului stagiar venitul minim garantat pe economia naţională". Acest venit este undeva la o suta si ceva de lei si reprezinta parte a asistentei sociale a statului roman. Nu are nicio legatura cu munca si cu activitatea profesionala a avocatului sau a altcuiva...

Acum, ei stabilesc exact cat e venitul minim garantat pe economia nationala, in mod ilegal... caci decizia unbr nu poate fi prioritara prevederilor legale... deci... asa stim noi, avocatii, sa interpretam legea: ilegal! :D
Spun ca atunci cand imi voi depune la barou contractul, il voi depune cu pv de pred primire. Sa nu ma trezesc in situatia drei de la barou, careia i-au inregistrat contractul cu o intarziere de 1 luna. :))
Ti se da numar de inregistrare, nu asta e problema, ca nu l-au inregistrat cu data depunerii, dar Consiliul a dat decizia de primire in profesie cu data de 1 martie.
:))#-o:O
stie cineva, va rog, cand se plateste taxa de intrare? acum, cand ne ridicam decizia sau cand ducem contractul de colaborare? sau cand?
multumesc

Alte discuții în legătură

Decizie de primire crilodeea crilodeea As dori sa-mi spuneti (scrieti) ;) in cat timp ,de la depunerea juramantului ca avocat stagiar, primesti decizia de primire in profesie. :-/ Multumesc ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar 2008 DeaC DeaC =D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat! Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv - avocat definitiv/stagiar? Lorena Chirila Lorena Chirila Multi consilieri juridici au dat examen de primire in avocatura si se confrunta cu problema de a fi obligati sa faca stagiul desi sunt consilieri juridici ... (vezi toată discuția)