Salut tuturor! Acum ca s-a terminat si cu admiterea si avand in vedere ca se cunosc in mare masura rezultatele (in afara contestatiilor...MULT SUCCES!) vin si eu cu o intrebare, poate stupida la prima vedere... cea din titlul topicului : cu ce se ocupa un stagiar? Stiu ca sunt multi printre noi, in aceeasi situatie ca si mine, cu o facultate la activ, muuuulte ore de invatat, multe tratate citite, dar 0 ore de practica(in afara de cateva zeci de minute petrecute la practica in tribunal, sau judecatorie, vara trecuta, anul 4, inainte de sesiune). Prin urmare, asteptam raspunsurile voastre, a celor care stiu cu ce se mananca profesia de avocat, sau a celor care au parinti in domeniu si s-au confruntat cu situatii practice. Bineinteles ca nu mai e mult si vom intra si noi in paine, dar nu strica sa stim din timp ce ne asteapta. Mutumesc anticipat ! :)
Vizavi de dra. cu problema inscrierii la examenul de definitivare in prof. am o singura solutie, solutie pe care o voi avea in vedere la randu-mi: proces verbal de predare-primire. Ce inapti...
Am vazut mai demult, in urma unui search google trimis fiind pe avocatnet, ca a fost majorat venitul minim garantat pt av. stag. =D>
Ma bucura dintr-un singur pdv: plec la o mini-negociere a onorariului de av. stag. de la un prag mai mare. Ca nu se pune problema, cel putin pentru mine, sa imi negociez la sange onorariul deoarece vasta-mi experienta in domeniu o cere, este altceva. ;)
Intai facem treaba si apoi money B-)
Ca sa nu fiu off-topic raspund la intrebarea acestui thread: "Concret, pana nu ii este inmanata decizia de validare a examenului, un avocat stagiar sta si asteapta" :))
Nu am prins ce voiai sa spui despre acel proces-verbal... si la ce anume raspundeai...
Dar referitor la venitul minim garantat, acesta nu a fost marit, ci a fost dat un sens unei prevederi statutare: "Contractul va menţiona obligaţia de a se asigura avocatului stagiar venitul minim garantat pe economia naţională". Acest venit este undeva la o suta si ceva de lei si reprezinta parte a asistentei sociale a statului roman. Nu are nicio legatura cu munca si cu activitatea profesionala a avocatului sau a altcuiva...
Acum, ei stabilesc exact cat e venitul minim garantat pe economia nationala, in mod ilegal... caci decizia unbr nu poate fi prioritara prevederilor legale... deci... asa stim noi, avocatii, sa interpretam legea: ilegal! :D
Spun ca atunci cand imi voi depune la barou contractul, il voi depune cu pv de pred primire. Sa nu ma trezesc in situatia drei de la barou, careia i-au inregistrat contractul cu o intarziere de 1 luna. :))
Ti se da numar de inregistrare, nu asta e problema, ca nu l-au inregistrat cu data depunerii, dar Consiliul a dat decizia de primire in profesie cu data de 1 martie.
:))#-o:O
Avocat stagiar 2008
DeaC
=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii ... (vezi toată discuția)