Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa.Inainte de incheierea contractului de v/c am avut nevoie de la vanzator de o adeverinta de la asociatie, cum ca are taxele platite la zi.
Contractul s-a facut in 19 februarie, urmand ca eliberarea apartamentului sa se faca in 8 martie.
Adeverinta eliberata de la asociatie, a fost data pe luna ianuarie inclusiv.
Vanzatorul a eliberat apartamentul, dar taxele aferente perioadei 1 februarie-19 februarie sau 8 martie cand s-a eliberat apartamentul, au ramas ca restante la apartament.
Pot face ceva in sensul asta?Trebuie sa achit eu taxele ramase?Sau fostul proprietar?Plus ca mi-au ramas facturile de pe februarie de gaz si curent, pe care a trebuit sa le achit, pentru a-mi putea face contract pe numele meu.
Va multumesc.
Cu asociatia ma cert, deoarece de fiecare data cand merg sa-mi platesc taxele, imi cer sa achit suma restanta din februarie.
Suma pe care eu nu vreau sa o achit deoarece nu am locuit acolo in perioada respectiva.Nu stiu ce sa le spun celor de la asociatie ca sa incheiem situatia.Va multumesc pentru raspuns
Normal ca administratorul va cere sa achitati o plata restanta. Asociatiei nu-i pasa cine plateste acea suma, il intereseaza numai plata ei. De ce? Pentru ca asociatia imparte cheltuielile pe apartamente, nu pe persoane (pe identitatea persoanei).
Dv. trebuie sa va achitati ce sume aveti la intretinere, iar de la vechiul proprietar urmeaza sa va recuperati banii (intretinere, gaze, electrica) fie personal, fie prin instanta.
A nu plati suma restanta la intretinere inseamna ca implicati asociatia in aceasta relatie intre dv. si vechiul proprietar, ceea ce nu e cazul. Nu asociatia v-a intermediat tranzactia.
De ce nu ati ramas restanta pentru consumul facut de vechiul proprietar la Electrica sau la Gaze si sa nu vreti sa platiti aceasta restanta, exact asa cum procedati si cu asociatia? Pentru ca nu va faceau contracte noi si va opreau si gazele si curentul da? Pai vedeti? Situatiile sunt similare electrica-gaze-intretinere. Numai ca asociatia nu poate decat sa va ceara sa platiti, nu are ce sa va opreasca sau sa nu va faca.
Puteati negocia aceasta suma in negocierea pretului, deci ii achitati mai putin cu, sa zicem 150 euro. Am dat un exemplu.....
Puteti sa-l chemati in instanta pentru a va recupera suma, dar asta este exclusiv treaba dv., nu a asociatiei.
Trebuie sa platiti restantele catre asociatie. Dumneavoastra ca proprietar sunteti dator asociatiei, chiar daca ele au fost facute de altcineva.
Apoi va recuperati banii de la vechiul proprietar.
Trimiteti-i o somatie vechiul proprietar (cu confirmare de primire) ca daca nu-si plateste datoriile restante in 30 de zile, il veti executa; dumneavoastra avand acest drept prin contractul de vanzare cumparare.
Contractul dumneavoastra e cutitlu executoriu pentru executarea taxelor de intretinere. Daca nu se conformeaza mergeti la un executor judecatoresc si incepeti demersurile de recuperare. Va fi nevoit sa plateasca atat datoriile cat si cheltuielile de executare.
Sa inteleg ca noul proprietar e acoperit doar de contract.
Daca nu mai poti da de vechiul proprietar nicicum, atunci toate datoriile raman in grija noului proprietar.
Unde sa trimiti o somatie, avand in vedere ca inca mai primeste corespondenta la noi si probabil nu si-a schimbat inca adresa?