avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensie de invaliditate gradul II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensie de invaliditate gradul II

cine intocmeste dosarul pt casa de pensii,firma unde ai lucrat?daca ai decizie de la comisie cu data de 29-10-2010 in cit timp trebuie depus dosarul la casa de pensii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:13, 6 Octombrie 2010
1. Salariatul este cel mai interesat sa depuna dosarul la Casa de Pensii.
2. Angajatorul il va ajuta prin eliberarea deciziilor si adeverintelor necesare.
3. Daca vrea sa primeasca pensia mai repede trebuie sa depuna dosarul de pensie cat mai repede.
Interventie moderator:
:rtfm:
marilow:
1. Nu mai deschideti un topic nou pentru intrebari pe aceeasi tema.
2. Noi nu vom sti ce sa raspundem iar dvs. nu veti intelege nimic.
3. Intrati tot pe acest topic, folositi butonul "raspunde" si peneti intrebarile dorite.

marilow ascris:
cind intri in pensie de boala de grII trebuie facuta lichidarea de la locul de munca?pensia este cu termen de revizuire la 1 an.

In momentul pensionarii inceteaza CIM, chiar daca pensia este revizuibila peste un an.
Firma trebuie sa va depuna dosarul in termen de 10 zile de la data cand a primit de la dvs "Decizia asupra capacitatii de munca"
Atentie! Fostul angajator nu poate sa depuna dosarul de pensie fara cererea prin care solicitati acoradea pensiei de invaliditate, cerere care trebuie completata si semnata de dvs. Fara cerere, casa teritoriala de pensii nu primeste dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordarii pensiei de invaliditate URIAS URIAS Buna ziua Am depus cererea pentru acordare pensie de invaliditate la data de 19.07.2012, anexând adeverintele necesare printre care una de la o firma din ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensie alexandroni alexandroni Am depus la dosarul de pensie 2 adeverinte cu gr.I din care una nu a luat-o in considerare desi amandoua au fost emise in baza ordinului 50/1990, iar dupa 4 ... (vezi toată discuția)