MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. CE STE DE FACUT IN CAZUL ACESTA. TREBUIE SA PLATESC SAU NU DEOARECE NUMI POT PERMITE .
Una peste alta, cred ca in final, veti plati imprumutul... numai ca, puteti din aceasta noua pozitie sa negociati cu banca., Nu mai mergeti personal la banca fara inscrisuri. Formuati in scris ceea ce aveti de lamurit cu banca, asteptati raspunsul lor, dupa care , consultati un avocat.
Daca au trimis o recdomandata pe numele unei personane decedatate, de ce ati ridicat scrisoarea? Erati curioasa? Nu mai procedati asa. Lasati-i sa caute debitorii care nu mai sunt.
1. Dvs. nu ati stiut la momentul dezbaterii succesiunii, dar atunci ati fi avut doua posibilitati sa o mosteniti pe mama dvs.
a) pur si simplu = mostenirea cu totul, cu bunuri si cu datorii.
Daca datoriile depasesc valoare bunurilor, este ghinionul mostenitorilor care au acceptat pur si simlu moastenirea, fiindca vor "aduce bani de-acasa" pentru a plati datoriile defunctului.
b) "sub beneficiu de inventar" = daca datoriile sunt mai mari decat valarea bunurilor, sa nu fiti dvs. nevoit sa le acoperiti dvs. din bunzunarul propriu.
2. Observati ca in ambele cazuri, daca defuncta a facut o datorie, din bunurile ei de mostenire trebuie acoperita acea datorie. Asta-i legea.
3. Eu banuiesc ca dvs. ati acceptat mostenirea pur si simplu (asa-i obiceiul la notar daca dvs. nu ati avut alte cereri).
Dvs. ar trebui acum sa va uitati prin acte si sa vedeti daca asa e, sunteti acceptant pur si simplu.
4. Fiind deci clar ca datoriile defunctei sunt acum ale dvs., haideti sa vedem ce-i de facut.
Poate ca datoria este prescrisa (fiindca presupun ca, de la decesul mamei, acum 4 ani, nu s-au mai facut plati, nu ati fost actionata in judecata, nu s-a declansat executarea silita, nu ati recunoscut datoria).
Daca in ultimii 3 ani (calculati la zi incepand de la data la care ati primit notiifcarea aia) nu s-au intamplat plati partiale, procese, executari silite, recunoasterea in orice fel de catre dvs. a datoriei, atunci aceasta este prescrisa.
Adica exista, dar nu va putea fi executata silit.
Trebuie insa sa aveti grija sa nu recunoasteti acum datoria, si sa n-o platiti.
mama mea a decedat acum 4 ani . nu am platit nimic nu am semnat nimic
eu nu am primit nimc de la banca timp de 4 ani doar acesta scrisoare care a primito mama mea cu care mam dus la banca si iaim intrbat ce este . ei mau amenintat si maiu spus ca sunt obligata sa platesc imprumutul
de atunci au trecut vreau 3 luni dar nu am platit nimic dar nici nu a venit nimic de l;a banca. nu am semnat nimic ca preiau eu imprumutul
@RODICAPIS: nu mai scrieti mesaje unul dupa altul. Folositi butonul "Editeaza".
Exista o lege a prescriptiei extinctive, care va apara de banca ce nu a facut nimic vreme de 4 ani.
De ce n-a facut nimic banca vreme de 4 ani, asta nu mai putem sa va spunem noi.
Nu inseamna ca banca nu poate declansa urmarirea / executarea silita (banca poate incerca), ci inseamna ca dvs. va puteti opune executarii deoarece datoria s-a prescris.
Pana una-alta, nu mai discutati cu banca, nu trimiteti nimic, asteptati sa vedeti daca se mai intampla ceva.
Daca se incepe executarea silita, ar fi bine sa va gasiti un avocat.