Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neprezentare declaratie

Buna seara
In urma cu ceva timp un vecin a aruncat o teva peste gard intentionat si m-a lovit in cap,eu am depus plangere la politie.M-au chemat la declaratie, in schimb el a fost chemat de 2 sa dea declaratie si nu sa prezentat.Am vb cu politistul care se ocupa de caz si mi-a spus ca o sa il ridice sa dea declaratie.As dori sa stiu daca pe mine ma ajuta cu ceva faptul ca el nu s-a prezentat si ce ar putea pati?si daca stiti cat dureaza tot cazul
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:12, 12 Octombrie 2010
Am 7-8 zile de la medicul legist(2 zile spitalizare si concediu medical de pe 4-13inclusiv), iar tatal meu care a mers la gard sa discute cu el acesta ia dat un pumn,la lovit cu o tabla peste fata si au incercat sa il traga la ei in curte(el,masa si nevasta)tata are 2 zile spitalizare si 6-7 med legist. in schimb pe el nu la lovit nimeni.cand au inceract sa il traga el sa zgariat putin la nas in gard
(sarma)si am inteles ca are zile de la medicul legisytest .e posibil asa ceva? .martora a fost prietena mea.eu ardeam niste resturi si el a venit cu gura mare la gard si eu am zis ca chem politia si cand m-am intors cu spatele a luat teva de la el din curte si mi-a dat in cap.martori care m-au vazut plin de sange sunt cei de la politie care au venit si au vazut teava plina de sange in curte si cei de pe ambulanta.iar el a recunoscut echipajului.daca ar fi sa cer daune cat ar trebui/? eu am mai pozat si gardul care se vede ca este impins spre mine se pot folosi ca probe?si mai am si teava
Dauenele materiale trebuiesc dovedite cu acte,martori alte mijloce de probe si se pot constuitui din costul medicatie,refacerii,diferenta,in bani, dintre un eventual concediu medical acordat si veniturile dvs reale de la locul de munca,etc.
Depuneti la dosar ,in afara certificatului medico-legal,orice acte sau facturi cu privire la eventualele cheltuieli efectuate.
Daunele morale reprezinta o suma care ar reprezenta valoarea suferintei dvs ca urmare a accidentarii,suferinta nefiind cuantificabila,puteti solicita in instanta o suma de bani,asupra careia se va pronunta instanta.
Puteti sa formulati aceasta actiune in civil,conform art.998-1000 c.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire,medicina legala gabriel1980 gabriel1980 Buna ziua.Acum trei saptamani,am oprit in fata casei fratelui meu pentru a-l intreba ceva,nefiind in relatii foarte bune cu el si sotia lui.oprind in fata ... (vezi toată discuția)
Lovit pe terenul de fotbal paraudi paraudi Buna seara ! Am intampinat o problema , in timpul unui meci de fotbal oficial in liga a-V-a in repriza a-2-a minutul 55 am fost lovit din spate cu pumnul in ... (vezi toată discuția)
Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)