Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca "X" la banca "X1" - aceeasi banca, alta sucursala.
Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe care l-am refinantat si am de plata xxx euro ca sa il inchida.
Ideea e ca am urmatoarele argumente:
1. banca care mi-a refinantat creditul nu trebuia sa imi dea banii care erau in plus fata de suma refinantata pana nu ii aduceam o adeverinta de la prima banca prin care se adeverea ca e inchis contul (adeverinta a existat , ALTFEL NU IMI DADEAU BANII,dar au pierdut-o de la dosar (le lipsesc niste mape). personalul e schimbat total. numai neglijente. insa eu nu am pastrat copia adeverintei :(
2. Banca care a facut refinantarea trebuia sa sune si sa ia contact cu banca refinantata.eu tin minte ca a facut-o prin telefon, dar nu exista dovezi...acum una da vina pe alta, fiecare incearca sa se scuze si tare mi-e ca eu voi fi cel care plateste...
3. exista totusi chitanta de refinatare platita catre banca x, exista extrasul de cont cu o saptamana inainte de refinatare (ca sa stie banca x1 cat sa le plateasca) si extrasul de cont din ziua in care s-a facut refinantarea in care apare toata suma platita.
Caut un avocat caruia sa ii prezint toate actele, contractele, apoi sa imi spuna ce sanse avem. Nu dau avans, ci 50% din suma obtinuta ca despagubiri. Daca este cineva interesat, rog sa imi dati un PM.
Domnule UKO, nu vad cum, in cazul in care vorbiti atat de urat insinuator la adresa avocatilor veti gasi pe cineva pe aici.
Ideea e asa: un avocat bun munceste pe bani. Ca un electrician bun si tot asa.
Ideea e ca dv. pareti sa stiti cam multe despre domeniul acesta sau asa credeti. Este foarte dificil de lucrat in aceste conditii.
V-am intrebat de ce considerati ca puteti obtine daune pentru ca sunt anumite conditii in care ele se obtine, nu asa, cineva a gresit, oare cat sa-i cer... :hm: vreo 10 000 de euro! Nu merge asa, exista reguli, norme, conditii...
Dar... se pare ca dv. deja stiti cate daune sunteti indreptatit sa cereti, nu stiu cum, nu stiu de unde... :-/
Niciunui avocat nu-i place un client prea sigur pe el pe doua extreme: ca are dreptate si ca nu da avans niciun leu. :D Intelegeti? Se bat cap in cap, de asta nu se ofera, ca nu e logic si se nasc semne de intrebare.
Poate, totusi, veniti cu detalii de unde si cum ati determinat dv. cunatumul daunelor.
Unde am scris eu ceva insinuator la adresa vreunui avocat?
Cred ca munceste pe bani, dar nici nu am spus ca nu platesc, insa e simplu sa iti zica: da sigur castigam, da-mi 15 milioane avans si pe parcurs ne dam seama ca nu avem sanse..:(
Deci, garantia lui e ca va primi jumatate din ce bani obtinem, cu acte notariale, dar ...
daune consider ca obtin ptca: nu m-a anuntat nimeni timp de un an si jumatate (nici banca refinantatoare nici cea de la care am plecat , ptca au angajati de 2 lei, slab pregatiti si angajati doar pe pile), am umblat timp de cca 2 luni, benzina, telefoane, stress, cereri sa caute in registratura etc. Eu a trebuit sa aflu cine nu mi-a inchis contul (deci cine nu si-a facut treaba, eu a trebut sa pierd o gramada de timp cautand acte. Si totul se datoreaza lor ptca unii nu mai au toate actele iar ceilalti au GARANTAT o harababura in actele din registratura. CRED CA STRESS-UL PROVOCAT E NEPRETUIT IN BANI, si 10 000 e o bagatela. SANATATEA NU SE MAI RECUPEREAZA...
Probabil ca voi face o sesizare la BNR, daca nu e dispus niciun avocat sa se implice asa cum vreau eu.
Multumesc oricum.
Unde am scris eu ceva insinuator la adresa vreunui avocat?
Cred ca munceste pe bani, dar nici nu am spus ca nu platesc, insa e simplu sa iti zica: da sigur castigam, da-mi 15 milioane avans si pe parcurs ne dam seama ca nu avem sanse..:(
Deci, garantia lui e ca va primi jumatate din ce bani obtinem, cu acte notariale, dar ...
daune consider ca obtin ptca: nu m-a anuntat nimeni timp de un an si jumatate (nici banca refinantatoare nici cea de la care am plecat , ptca au angajati de 2 lei, slab pregatiti si angajati doar pe pile), am umblat timp de cca 2 luni, benzina, telefoane, stress, cereri sa caute in registratura etc. Eu a trebuit sa aflu cine nu mi-a inchis contul (deci cine nu si-a facut treaba, eu a trebut sa pierd o gramada de timp cautand acte. Si totul se datoreaza lor ptca unii nu mai au toate actele iar ceilalti au GARANTAT o harababura in actele din registratura.
Of.... stresul asta , genereaza atitea neintelegeri. Cu putina rabdare si de o parte si de alta se gaseste mereu o solutie.
oricum ti se va cere avans pentru ca sunt de platit taxe de timbru la valoarea pretentiilor si nu cred ca ti va conveni sa umbli sa platesti taxele daca ai avocat... Asa cum ti am mai sugerat adreseaza te BNR si vezi ce ti spun si ei s ar putea sa ti dea o solutie.
Nu mai stau sa caut, era pe undeva ceva referitor la un avocat care sa nu stea in avansul dv... Nu tocmai magulitor...
Garantia avocatului sta in propriul contract, nu merge la notar ca ambele acte au aceeasi valoare de titlu executoriu...
Faptul ca nu v-a anuntat nimeni ce daune v-a creat? Nu v-a anuntat 1,5 ani, daca nu va anuntau o viata ce daune va produceau? Ce anume ati suferit in aceste luni ca sa cereti daune... ca n-ati stiut?
Ati umblat 2 luni, ca orice om care are o problema birocratica in tara asta: aveti chitantele de benzina, facturi telefoane? Cum sa primiti despagubiri, daune ca ati facut cereri? Pai... eu ar trebui sa umblu din despagubire in despagubire...
Stresul e chiar nepretuit, ce acte doveditoare ale stresului aveti? Concediu luat, dovezi de tratamente? Aveti o evaluare fizica sau psihica din care sa reiasa asa ceva?
Repet: nu vad sanse sa obtineti ceva. Am avut astfel de dosare, am lucrat in ele, stiu ce inseamna sa ai numai onorariu de succes.
Dar din povestirea dv. nu reiese nicio sansa de recuperari daune, mai ales 10 000 de euro... Credeti ca instantele arunca miliarde despagubiri? Imi pare rau...
Problema dvs. e mai simpla decat o prezentati, si nu cred ca o rezolvare corecta e prin intermediul instantei, cu despagubiri fabuloase...cu exceptia cazului in care banca la care ati avut creditul initial v-a declarat la Biroul de Credite, dar iarasi e putin posibil pentru ca vi se retineau ratele din contul curent...care era alimentat cu banii de refinantare.
Dvs. trebuie sa dovediti bancii la care ati refinantat creditul ca nu avea motive sa mai calculeze rate. Dovezile in mod cert exista, chiar daca lipseste una, se poate ajunge la adevar prin celelalte documente din dosarul de credit:
1. la banca initiala, la dosar trebuie sa exista cererea de refinantare a creditului, si adeverinta emisa de banca vis-a-vis de cuantumul debitului dvs. la zi, inclusiv comisionul de rambursare anticipata etc. Apoi, trebuie sa apara pe extrasul de cont de la aceasta banca plata facuta de banca a doua, care v-a refinantat. Voila, cu aceste 3 elemente, problema s-a solutionat. Discutati cum vi s=a spus cu responsabilul clientela, directorul sucursalei, mentionati-le ca va veti adresa BNR, si Auditului intern al bancii respective. Lucrurile se vor corecta.
2. la a doua banca - nu aveau ei datoria sa va inchida contul de la prima banca, ei au operat ordinul de plata pentru suma cu care s-a inchis primul credit....daca nu era o garantie imobiliara la mijloc, corespondenta cu banca refinantata se opreste aici: prima comunica soldul pentru refinantare, a doua face plata si gata.
Daca e vorba de aceeasi banca si ati facut refinantarea de la o alta sucursala, atunci hiba este la sucursala la care ati avut creditul initial si tot o mica amenintare cu auditul si controlul BN e suficienta pentru clarificare.
Macar de data asta, faceti toate cererile in scris ( chiar si pentru o audienta la director) si pastrati dovezile...just in case!
Caut avocat...
UKO
...dispus sa dam in judecata o banca pt vicii de procedura si incompetenta salariatilor. vreau sa cer daune morale de 10 000 euro si face 50% - 50%. La ... (vezi toată discuția)