avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema credit banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema credit banca

Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca "X" la banca "X1" - aceeasi banca, alta sucursala.
Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe care l-am refinantat si am de plata xxx euro ca sa il inchida.
Ideea e ca am urmatoarele argumente:
1. banca care mi-a refinantat creditul nu trebuia sa imi dea banii care erau in plus fata de suma refinantata pana nu ii aduceam o adeverinta de la prima banca prin care se adeverea ca e inchis contul (adeverinta a existat , ALTFEL NU IMI DADEAU BANII,dar au pierdut-o de la dosar (le lipsesc niste mape). personalul e schimbat total. numai neglijente. insa eu nu am pastrat copia adeverintei :(
2. Banca care a facut refinantarea trebuia sa sune si sa ia contact cu banca refinantata.eu tin minte ca a facut-o prin telefon, dar nu exista dovezi...acum una da vina pe alta, fiecare incearca sa se scuze si tare mi-e ca eu voi fi cel care plateste...
3. exista totusi chitanta de refinatare platita catre banca x, exista extrasul de cont cu o saptamana inainte de refinatare (ca sa stie banca x1 cat sa le plateasca) si extrasul de cont din ziua in care s-a facut refinantarea in care apare toata suma platita.

Caut un avocat caruia sa ii prezint toate actele, contractele, apoi sa imi spuna ce sanse avem. Nu dau avans, ci 50% din suma obtinuta ca despagubiri. Daca este cineva interesat, rog sa imi dati un PM.
Multumesc pentru raspunsuri. Sa zicem X banca initiala si Y banca refinantatoare.
X este vinovata, logic, dar se bazeaza pe cateva lucruri: la ei in registratura "nu se gaseste" cererea de refinantare si inchidere a creditului. Cu asta ei se cred disculpati, si mai spuneau inainte sa gasesc extrasul de cont) ca nu e nimeni obligat sa se uite in contul meu. ok nu e obligat, dar cand dai un extras de cont in care e zero, deci s-au platit toate ratele nu reactionezi?
Singurul lucru care exista la mine este extrasul de cont din fatidica zi, in care reiese clar ca am platit toata suma (lucru ilegal daca nu faceam cererea respectiva) si chitanta prin care s-a facut transferul de bani intre cele 2 sucursale.
Y nu era obligata sa faca nimic, decat sa aiba toate actele la dosar ca nu putea da drumul la bani pana nu aveau dovada cererii de inchidere a creditului de la X, si uite asa, e culpa comuna dar clientul e la mijloc.
Daca nu e relevant faptul (dpdv al stress-ului) ca ai de plata dintr-o data o suma de 1000 euro restanta, ca ai aflat incercand sa faci un alt credit, si ca urma sa ajungi in baza de restantieri fara ca macar sa stii, ca esti mintit in fata si nu isi recunosc neajunsurile administrative, ca trebuie sa suni, alergi, sa pierzi ZILE DIN VIATA ta, unica ta viata pentru o dobitoaca, atunci asta e.
Exista cerere in scris in care sunt rugati sa caute in registratura. Nu s-a gasit nimic. Dar am mai aflat ca au fost mari probleme la sucursala asta. cu schimbat directori si altele...Cea care mi-a facut probleme nu mai lucreaza in sistemul bancar respectiv...
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
UKO, utilizator
Inteleg totusi ca e vorba de doua sucursale din aceeasi banca, dar daca insistati cu X si Y:
1. Despagubiri ati putea obtine in instanta pentru ca exista un prejudiciu clar, daca sunteti inregistrat la Biroul de credit ca restantier cu toate neplacerile rezultate de aici.
2. la banca Y trebuie sa existe "adresa de acord de refinantare' a bancii X, adresa ce s-a emis in mod cert doar in urma unei cereri de refinantare, ca doar nu se trezea banca asa din prea multa plicitiseala sa faca oferte la alta banca sa preia creditul dvs.
3. Si banca Y e posibil sa fi gresit ( am mai vazut cazuri dar s-au rezolvat intre banci)- prin virarea intr-un cont incorect a sumei de rambursat la banca X, dar daca este extras cu sold O, nu e cazul dvs.
4. Adresati-va Departamentului Audit din centrala bancii respective, si toti o sa ia viteza sa caute prin arhiva. Depuneti si la sucursala o copie dupa adresa catre auditul intern, pentru urgentare.
5. Adresati-va si la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, reclamand ambele banci: cu controale pe cap vor reactiona altfel.
Nu a fost inregistrat la Biroul de credite ca restantier, a spus ca urma sa ajunga acolo...
Deci nu e un prejudiciu actual, caci daca cineva urma sa-mi provoace daune, nu e inca bun de plata. Nu se dezdauneaza pe ca putea sa mi se intample dar nu mi s-a intamplat.
Asta e legislatia!
AM SI EU O PROBLEMA !
Sper ca ma poate ajuta cineva. Un prieten al meu, are o problema cu un credit. El in timpul casatoriei a facut un credit la brd pentru a-i achita descoperirea de card pe care o avea sotia acestuia. Acum o jumatate de an au divortat , iar aceasta, nu mai vrea sa ii plateasca ratele la creditul pe care el l-a facut pentru ea. Ce este de facut in acest caz? Cum sa procedeze el , pentru a nu platii el ratele la acel credit de care el nu a beneficiat....Era obligatia ei sa il plateasca...Va rog da-ti-mi un sfat. O poate chema in instanta? Cum sa dovedeasca el ca acel credit a fost facut pentru a-i acoperii ei datoriile?! Va multumesc anticipat!
Chiar nu ma poate ajuta nimeni? Nu imi da nimeni nici un raspuns, nici un sfat? E important si as fi vrut putin ajutor din partea dvs....

Alte discuții în legătură

Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Caut avocat... UKO UKO ...dispus sa dam in judecata o banca pt vicii de procedura si incompetenta salariatilor. vreau sa cer daune morale de 10 000 euro si face 50% - 50%. La ... (vezi toată discuția)
Prins in capcanele bancilor robsorluc robsorluc in 2007 am luat un credit de nevoi personale in euro,in 2008 am refinantat creditul la o alta banca in lei,in 2012 sunt sunat deprima banca la care aveam ... (vezi toată discuția)