avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale + SE POT INFIINTA DOUA FIRME/ 2 SEDII SOCIALE IN ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

+ SE POT INFIINTA DOUA FIRME/ 2 SEDII SOCIALE IN GARSONIERA?

Eu stiu ca pt sediul social trebue sa ai cate o camera pt fiecare firma
dar daca am o garsoniera si vreau sa infiintez doua firme cu acelasi sediu social?
se poate?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 22:58, 13 Octombrie 2010
Temeiul legal este art. 17 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale:
ART. 17
(1) La autentificarea actului constitutiv în cazurile prevăzute la art. 5 sau, după caz, la darea de dată certă a acestuia, se va prezenta dovada eliberată de oficiul registrului comerţului privind disponibilitatea firmei şi declaraţia pe propria răspundere privind deţinerea calităţii de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite;
b) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
c) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii.
(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, după caz, persoana care dă dată certă va refuza operaţiunile solicitate, dacă din documentaţia prezentată rezultă că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1).
Ramane la latitudinea directorului/persoanei imputernicite de la registrul comertului sa dispuna prin rezolutie inscrierea sau nu a sediului pentru doua societati intr-o garsoniera. In principiu cred ca se poate.
Eu am reusit, dar inainte de reglementarile cu Certificatul de Unicitate Sediu. Nu stiu care mai e situatia acum
am verificat ultima versiune a legii 312/1990 art 17 alin 4 (4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare.
am verificat ultima versiune a legii 312/1990 art 17 alin 4 (4)


Da...
Toate aceste prevederi din art. 17 Legea 31 se aplică societăţilor care "funcţionează", adică îşi "desfăşoară activitatea"

Dar societăţilor "fără activitate" care depun declaraţia model 1, cod 11-10-141, conform Legii nr. 359/2004, art. 15, alin. (1) lit. (a), nu li se aplică niciuna din aceste reguli descrise la art. 17.

Pentru aceste societăţi nu este necesar nici acordul vecinilor (Aviz/Accept conform Legii nr. 230/2007, formular cod 11-10-60), deoarece declararea unui sediu in aceste spatii nu implică schimbarea destinaţiei locuinţei.

Acele sedii au doar rolul echivalent al "domiciliului pentru comunicări" sau "sediului procesual" conform Codului Civil.

În concluzie, dacă este un "sediu fără activitate", se pot înfiinţa un număr nelimitat de societăţi comerciale într-o garsonieră. Se aplică acelaşi principiu ca la sediile domiciliate în cabinetele de avocaţi.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Se poate. O firma in camera, iar alta in bucatarie.

Alte discuții în legătură

Problema sediu social marius.radu85 marius.radu85 Salutare! Am si eu urmatoarea problema: nu pot inregistra sediul social deoarece exista deja o firma inregistrata in garsoniera mea. Mai pe larg: In ... (vezi toată discuția)
Declaratie nesuprapunere sediu social ContSters130254 ContSters130254 Buna ziua, Am intampinat o mica problema astazi la depunea dosarului pentru constituirea unui SRL. In momentul in care am primit certificatul de la ANAF il ... (vezi toată discuția)
Stabilire sediu societati cu asociati diferiti in acelasi imobil Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa am o intrebare: conform noilor modificari, pot mai multe societati comerciale sa aiba sediul in acelasi imobil, acestea neavand nici un asociat ... (vezi toată discuția)