As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris in acel barou de ce nu ai putea sa faci inscrierea in altul!
Si am mai auzit ca poti sa practici si singur ca stagiar, faci cerere la barou si it iinfiintezi singur un fel de cabinet, dar tot sub indrumarea unui avocat! Nu stiu exact , am auzit si eu un zvon! Poate mai stie cineva!
Nu vad relevanta, depinde de fiecare cabinet si avocat coordonator in parte...
Eu am lucrat (in cadrul unui singur cabinet, ca mai colaboram si pe langa, la mica intelegere, numai ca sa invat una-alta) si 3-4 ore pe zi si 14-15 ore... in functie de cabinet. :D
Cand lucram 3-4 ore era cel mai fain, tot la 12 ore pe zi muncite ajungeam, numai ca lucram cu vreo trei avocati; doar cu unul aveam contract de colaborare, cu ceilalti numai "profitam" de experienta lor, mai vedeam cum se face un act, ma gandeam cum ar aborda alt avocat acel act... mai substituiam in instanta... Mai citeam cate-o carte sau articol juridic, faceam documentari...
E mult mai bine ca in perioada stagiaturii sa vezi mai mult decat un singur stil de munca, astfel ti-l gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine si nu esti influientat, fortat, de unul singur... Sau, cel putin, a fost bine pentru mine.
In cazul meu, programul de lucru este 09.00 - 18.00.
Dar nu ma plang daca trebuie sa raman peste program sa termin ceva, din contra.
Intr-o situatie similara cu cea mentionata de AVLIL, referitor la observat si preluat de idei/info., ma gasesc si eu. Activand in cadrul unui S.C.A. ma bucur ca pot observa in jur de 10-12 metode, firi, persoane si 100 de pareri diferite intr-o speta data :))
Sincer, mai plec acasa si cu cate o speta de pe forum B-)
Drept civil. Contractele speciale. Succesiuni. Culegere de spete , Camelia Toader, Editura: ALL Beck, 2004
Drept civil. Culegere de spete (editia a II-a), GABRIEL RADUCAN, Editura CH Beck