avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie datornica, presedintele si administratoare, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie datornica, presedintele si administratoare, sot-sotie, cercetati penal

Cateva precizari:
1) Datoria AsP la CET = 215.120,98 lei, fapt care a condus la sistarea furnizarii apei calde vreme de 6 luni (august 2009-februarie 2010).
2) Presedintele si administratoarea sunt sot-sotie, conduc asociatia din 1998, si, spre stupoarea mea, au fost realesi de AG sa o conduca si pe viitor.
3) Am sesizat in ianuarie 2010 Serviciului de Investigare a Fraudelor, cererea fiind înregistrată în evidenţa cauzelor penale, în care se efectuează cercetări faţă presedinte si administratoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
4) Anterior sesizarii de la politie am depus numeroase reclamatii la Primarie, am fost in audiente, am organizat AG extraordinare etc.

Intrebari:
1) Persoanele cercetate penal mai pot avea slujbe care implica munca cu bani, pe perioada desfasurarii cercetarii? (cam schioapa formulare, dar intelegi ce vreau sa spun: punem lupul paza la stana?). Va rog sa precizati si actul normativ care face referire la o asemenea situatie.
2) Administratoarea (care e si casiera, si contabila, de fapt e capo di tutti capi, presedintele-sot fiind un ramolit iar ceilalti membri ai CEx - simpli figuranti, dar platiti) asadar, administratoarea poate sa-mi conditioneze incasarea intretinerii lunare de achitarea fondului de rulment? Adica poate refuza sa ia banii de intretinere daca nu-i platesc si FR? Nu-mi vine sa-i dau pe mana nici 5 bani daca nu am certitudinea ca banii ajung la furnizori.
3) Am depus in ultimele 2 luni contestatii la listele de plata. Nu mi-au raspuns in nici un fel. Nici in 7 zile cit prevede legea, nici in scris, nici altfel. In consecinta nu am platit sumele pe care eu le-am considerat nejustificate. Ce urmari ar putea avea aceste lucruri? Precizare: pe chitanta ultimei luni a scris COTÃ august.
4) Conform Legii 230/2007, art. 28. aliniat (2) "Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilităţi, furnizorul serviciului va acţiona împotriva proprietarilor restanţieri". si aliniat (3) "Serviciul de intermediere din partea asociaţiei de proprietari constă în: (...) înştiinţarea furnizorului cu privire la debitori". Exista alte legi specifice prin care furnizorului i se da dreptul sa recupereze datoria de la restantieri si nu de la AsP careia ii apartin? De ce nu recupereaza CET banii de la restantieri? Altefel de ce ar trebui instiintati cu privire la debitori. Doar asa, pentru cultura lor generala? De la Primarie mi s-a raspuns ca numai prin Ordonanta Prezidentiala rau-platnicii pot fi debransati de la utilitati.
As mai avea si alte nedumeriri, insa cred ca deja este prea lung topicul si imi cer scuze pentru asta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:07, 18 Octombrie 2010
Ma refer strict la pasajul din lege pe care se vede ca nici dupa ce v-am exemplificat nu l-ati inteles.
In mod normal furnizorul nu discuta cu proprietarii restantieri daca contractul lui este semnat cu asociatia de proprietari.

Are treaba cu anumiti proprietari restantieri numai daca furnizorul a semnat contract de furnizare a utilitatii respective cu proprietarul respectiv.

In cazul articolului mentionat de dv., va mai spun o data, asociatia intermediaza un serviciu de comunicare si plata facturi intre furnizor si proprietar pe un contract semnat intre acestia, pe baza unei conventii de prestari servicii.

Incercati sa mai cititi inca o data exemplificarea mea si incercati sa faceti diferenta cu situatia in care asociatia reprezinta la furnizor pe toti proprietarii prin contract semnat intre asociatie si furnizor. Daca vreti sa va lamuriti......

E o diferenta intre a intermedia si a reprezenta.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Esalonarea datoriilor la furnizorul de utilitati tomasso tomasso Esalonarea datoriilor unei asociatii de proprietari fata de regia autonoma de distributie a energiei temice se aproba numai in conditiile asumarii unui ... (vezi toată discuția)
Contract individual regia termo nelush2103 nelush2103 Locatarii unui imobil au contract individual cu Regia Termo, pentru caldura si apa calda. Pe respectivele contracte lipseste semnatura Reprezentantului legal ... (vezi toată discuția)