avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CMR-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile UE

Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR?
Cum pot face dovada efectuarii transportului daca nu emit CMR?

Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 11:32, 10 Mai 2010
CMR -ul nu are nici o legatura cu documentatia fiscala a marfii.Indica partile din contract ptr. a puta stabili eventuala responsabilitate a unei parti (de obicei a carausului) si a limita aceasta responsabilitate asa cum prevede Conventia de la Geneva din contract in caz de daune, avarii, furt al marfii s.a.m.d.
Buna ziua,

Este obligatoriu sa fie mentionat numele destinatarului pe CMR si faptul ca se livreaza la un punct de lucru al acestuia?
Sau este suficient sa fie mentionata doar adresa de livrare(unde este inregistrat punctul de lucru al destinatarului) in conditiile in care CMR-ul este insotit de o nota de livrare pe care este mentionat clar adresa de facturare, adresa de livrare(fara mentiunea punct de lucru) si toate datele referitoare la bunurile transportate?
Multumesc
trebuie mentionata adresa de destinatie a marfii (locul real unde ajunge marfa).Orice indicatie suplementara este binevenita intrucit clarifica anumite anomalii in caz de probleme (furt, avarie, pierdere marfa, samd)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Comert triunghiular cu doua state membre cand statul membru de livrare este acelasi cu cu statul membru al vanzatorului-tva potarniche gabriela potarniche gabriela Un operator economic A1 din Romania vinde bunuri unui operator economic B din Bulgaria dar locul livrarii este un operator A2 din Romania.Bunurile nu ... (vezi toată discuția)