avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... subventii caldura 2010-2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

subventii caldura 2010-2011

Se mai acorda subventii la caldura anul acesta?Si daca da,imi puteti spune si mie ce trebuie facut? Suntem o familie compusa din patru persoane cu un venit de cca 500lei net.
Cel mai recent răspuns: ally7 , utilizator 11:32, 29 Noiembrie 2011
alex68 a scris:

........................... Nu vreau sa critic pe nimeni, dar lipsa proprietatii termenilor (si ma refer aici strict la unii consultanti, nu la utilizatorii simpli) poate crea grave confuzii, mai ales ca este vorba despre un site destinat clarificarii unor probleme juridice. .....................................

As vrea sa stiu si eu care sunt acele grave confuzii legate de lipsa proprietatii termenilor in cazul de fata, atata timp cat utilizatorul a intrebat de subventii, referindu-se la venitul sau de sub 500 lei si faptul ca i s-a raspuns exact la ce il interesa?
** Lipsa proprietatii termenilor este de fapt necunoasterea proprietatii termenilor, nu?

Sau facem remarci numai asa, de flori de mar?
Daca vreti sa va faceti utila cu tot dinadinsul pe acest forum va primim cu bucurie si cu raspunsuri lamuritoare la intrebarile utilizatorilor. :bow:
Remarcile pot fi si ele suplimente de culoare atunci cand insotesc un raspuns calauzitor sau daca chiar ar lamuri o confuzie - ceea ce nu e in cazul acestui topic, insa singulare, ele-insele, remarcile, sunt chiar inutile.....
Stimata doamna Elga50, dvs. insistati intr-o polemica absolut inutila. S-a vorbit foarte mult, in ultimele luni, despre acordarea SUBVENTIILOR la energie termica pentru cei ale caror venituri pe membru de familie sunt sub nivelul a 600 lei/persoana. De fapt, pana la inceputul lunii octombrie s-a tot discutat despre acest lucru. Ba mai mult, din cauza acestor frecvente anunturi pe care le-a facut primarul Capitalei (ma reder aici exclusiv la Bucuresti), la mine la bloc se majoreaza fondul de rulment NEPERMIS de mult. Adica, de exemplu, cea mai mare cota la intretinere pe care am platit-o pana acun iarna a fost de 280 lei. Iar eu am acum in cont un fond de rulment de 720 lei si, in continuare, in fiecare luna, se mai adauga o suma de 30 de lei pentru ca "nu vor mai fi subventii", dupa cum crede administratia blocului mei. Daca dvs. nu stiati de aceste lucruri (despre discutiile despre sistarea SUBVENTIILOR), nu este vina mea. Puteti citi mai jos una dintre declaratiile primarului Oprescu. La acest lucru ma refeream, stimata doamna, si, personal, consider inchis acest dialog care, initial, nu va viza in niciun fel pe Dvs. De altfel, ca sa va citez, cred ca dvs. l-ati inceput "de flori de mar".
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
alex68, utilizator
Ar trebui sa va revarsati necazul la asociatia dv. intrucat acolo nu se inteleg lucrurile. Aici, in aceasta sectiune se si inteleg si se si raspunde in cunostinta de cauza.

Discutiile la nivel national si municipal cu privire la mentinerea unui pret subventionat pentru Gcal le cunosc. Nu inteleg de unde ati tras concluzia ca nu le stiu!

Pe de alta parte si referitor la marimea fondului de rulment de valoarea a 720 lei este cu totul exagerat si poate ascunde niste probleme. Aveti presedinte de asociatie, aveti comitet executiv? Ei ce spun? Sau administratorul isi face de cap acolo cum vrea el?
Intre altele putea sa dea telefoane la RADET, la primarie, ca sa se intereseze de pretul la Gcal, nu sa se uite luand bani la fondul de rulment fara sa se mai opreasca!
Da, avem si presedinte si asociatie si comitet. Este un bloc mare, de 880 de apartamente. Chiar astazi s-a afisat intretinerea aferenta lunii septembrie care include si 30 de lei la capitolul "Fond de rulment". Probleme nu cred ca exista, pentru ca, din ceea ce cunosc eu, restantieri sunt extrem de putini (circa 20 la 880 de apartamente), ni nici aceia nu au restante mari, adica au doar o luna neplatita. Si chiar si in ipoteza in care ar fi existat "gauri" mari din cauza unor restantieri, legea nu ma obliga pe mine sa suport plata restantelor altora. Exista alte formule de a recupera banii. Dar, repet, nu este cazul la blocul meu. Cand li s-a reprosat nivelul exagerat al Fondului de rulment, au raspuns: "Va fi o iarna grea". De unde am dedus ca ori habar nu au ca se acorda si anul acesta subventii ori doar se fac ca nu stiu (cazul cel mai probabil) si isi fac de cap cu banii oamenilor.
Eu, pana la dovedirea vinovatiei cuiva din asociatia dumneavoastra cu privire la majorarea fondului de rulment sau la invinovatirea celor care comenteaza pe acest forum in cunostinta sau necunostinta a situatiilor reale din fiecare asociatie, va propun sa nu generalizam si sa acceptam si necazurile si situatiile concrete.
Cred ca o asociatie de proprietari care decide majorarea fondului de rulment face bine, in interesul proprietarilor, avand in vedere nesiguranta "zilei de maine", mai ales in actualele conditii instabile din Romania.
Apoi faptul ca se clarifica aici, pe forum, ce inseamna subventie si ce inseamna ajutor pentru incalzire sau alte asemenea expresii, este un lucru beneific pentru toata lumea.
Sunt multi care intreaba ce impozite si taxe se plateste pe salariu la sanatate, somaj sau pensii. De fapt este vorba despre contributiile angajatului si angajatorului la fondurile respective. Daca majoritatea intelegem sensul intrebarii este normal, dar este bine sa fim atenti si sa ne corectam prin observatiile si interventiile celorlati participanti la discutie.
Adeseori nu am facut diferenta intre acesti termeni si consider ca, dialogul si discutiile din postarile pe tema subventiilor si ajutoarelor sunt binevenite aducand unele clarificari.

Alte discuții în legătură

Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Proiect o. u. g. - protectie sociala in sezonul rece Adriantot Adriantot S-a dat publicitatii proiectul OUG privind masurile de protectie sociala in sezonul rece. Primul capitol \"Modalitati de facturare a energiei termice\", este ... (vezi toată discuția)