avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recurs- modalitati majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recurs- modalitati majorare capital social

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa descalcesc urmatoarea problema, drept pentru care solicit ajutorul specialistilor din dreptul comercial in special, dar nu numai.

Este vorba despre o societate pe actiuni cu sute de actionari, data in judecata de ONRC in oct 2007 care cere dizolvarea societatii pt nemajorarea capitalului social la nivelul de 90000 lei.
In dec 2007 prin AGA se voteaza majorarea cap social si pana la 31 dec 2007 se depune in cont (sunt cinci foi de varsamant pe numele administratorilor la dosar )o suma mai mare decat minimul prevazut de lege. Nu au emis noi actiuni si nici nu le-au marit pe cele existente in acea AGA.
La termenul din 15 ian 2008 societatea cere nou termen pt a face dovada depunerii cererii de majorare a capitalului social la Reg Comertului, care se acorda pt 5.02.2008. La acest termen societatea cere suspendarea pricinii pana la finalizarea judecarii pricinii privind formalitatile referitoare la modificarea CAEN.Se suspenda judecata.
In iunie 2009 ONRC revine cu actiune in instanta la Curtea de Apel solicitand dizolvarea soc in discutie.Se finalizeaza intre timp formalitatile privitoare la modificarea CAEN, se depun la instanta, iar in aprilie 2010 instanta dispune dizolvarea societatii motivand ca s-a majorat capitalul social , dar nu au fost emise actiuni noi si nici marite cele existente, prin urmare din simpla varsare in cont a sumelor nu se poate deduce cu certitudine varianta aleasa de actionari in intentia de a mari capitalul social. De asemenea, soc nu a demonstrat cu inscrisuri efectiva depunere de numerar a fiecaruia dintre actionari in scopul majorarii de capital( au depus doar acele foi de varsamant, nu au borderouri cu numele si suma cu care fiecare actionar a inteles sa participe la majorarea cap social).
Soc a depus recurs, un termen a fost in oct si urmatorul e in nov.
Intrebarea mea este:
Ce se poate face in acest stadiu pentru a salva aceasta societate?
Este o soc infiintata din 1990, cu profit inregistrat in fiecare an.
Ar fi valabila o noua AGA pana la termenul din noiembrie prin care sa se emita actiuni noi sau sa fie marite cele ale actionarilor actuali?
Astept cu mare interes raspunsurile dvs si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: karina30 , utilizator 18:44, 22 Octombrie 2010
nu v-ar folosi la nimic o noua hotarare AGA acum in faza de recurs. ar fi bine sa va angajati un avocat.
De la judecata in fond si pana in recurs societatea a fost reprezentata in instanta de 3 avocati.............
va cred. insa hotararea instantei, mie mi se pare legala. va trebuie un avocat care sa gaseasca o portita pt a va fi admis recursul.
Si mie mi se pare legala si foarte frumos motivata.
Sper ca printre dvs sa existe un profesionist care sa ma indrume spre acea "portita".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin conversia imprumutului scorus69 scorus69 Buna sera va rog sa mi spuneti daca se poate face majorare capital social cu suma imprumutata de asociat catre firma si existenta in contul 4551.Daca da ce ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social din credit asociat damariss damariss http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_369723/Majorare-capital-social-prin-conversia-imprumutului.html#axzz2kb5rY6v2 in raspunsul ... (vezi toată discuția)
Procedura majorare capital social sa C_CRISTINA C_CRISTINA Se doreste majorarea capitalului social al unui SA. Se poate intocmi hotararea AGA prin care sa se stipuleze ca se majoreaza cu x suma capitalul social, urmand ... (vezi toată discuția)