La o pedeapsa de 5 ani eliberarea conditionata se face dupa doua treimi din pedeapsa ceea ce inseamna 3 ani si 4 luni.......tot dupa 3 ani si 4 luni poate iesi si fara s-a mai aplicam cererea de eliberare conditionata.......
Intrebarea mea.........nu exista nici o sansa sa i se aprobe cererea de eliberarea conditionata mai devreme........nu a mai avut probleme cu legea....are un comportament bun.....nu creeaza probleme.....are deja zile scazute in aceste 8luni de zile.....plus avem o hartie de la fostul loc de munca cum ca firma il reangajeaza oricand......ceea ce inseamna ca nu e un pericol pt societate si se poate reintegra oricand.........sau nu????:(
AR PUTEA AVEA VREO SANSA??????:(
Art 59 c.penal nu face referire la boala… sau la infractiuni savarsite din culpa…
Altfel… cum scrie r.roxyk: ce rost ar mai avea aceasta institutie (liberarea conditionata) de drept penal?!
Daca interpretez gresit ma va corecta cineva, in mod sigur – sau ar trebui sa ma corecteze…
cu siguranta am s-a consult un avocat.........dar n-au trecut decat 9 luni......iar aici incerc sa m-a informez.....daca ar putea mai devreme decat data stabilita de lege s.a aplice pt liberare conditionata............
pentru ca dupa aceiasi periodata de timp isi ispaseste si pedeapsa chiar cu un nr x in minus pt munca prestata..........fara applicarea cererei de liberare conditionata............iar liberarea conditionata ar trebui sa se poata aplica si mai devreme nu?.....#-o.........:-??
Eu consider corect raspunsul colegei @trope_doi , in sensul ca art 59 cp furnizeaza exact conditiile legale ptr institutia eliberarii conditionate , cu raportare la legea 275/06 . Oricum este prematur sa ne pronuntam daca ar avea vreo sansa in privinta admiterii cererii de eliberare conditionata , insa parerea mea este ca totalul considerat executat sa fie de 2/3 din pedeapsa , din care cel putin jumatate sa fie efectiv executata iar diferenta pana la 2/3 sa fie acoperita de perioada de munca .
Buna! Am citit discutia dumneavoastra pe aceasta tema si cred ca am inteles in mare ideea. Totusi as dorii sa va intreb ceva....
Daca o persoana e condamnata la 3 ani si 6 luni de inchisoare din care a executat pana acum aproape 11 luni, dupa cat timp poate depune cerere de eliberare conditionata? Mentionez ca de "drept" ar putea in iunie anul viitor parca...
Mai repede nu s-ar putea? El a inceput de o luna sa munceasca 5 zile pe saptamana (8 ore/zi prin parcuri) ,plus ca are si rapoarte de BUNA purtare pt ca a participat la diverse activitati.....
Liberare conditionata
elav
Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)