avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident mortal; daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident mortal; daune

Buna ziua,

Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in celalalt inregistrandu-se pasagerii raniti si masina avariata.As dori sa stiu daca in cazul in care asigurarea RCA cade ( urme alcool) exista posibilitatea ca cei pagubiti sa se ridice cu pretentii materiale fata de tatal conducatorului auto (conducatorul fiind major, insa vehiculul cu care s-a produs accidentul era pe numele tatalui).

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:28, 2 Noiembrie 2010
Daca la conduc[torul auto decedat s-a atabilit o alcoolemie, automat RCA nu mai functioneaza. Da, cei raniti/pagubiti se pot ridica cu pretentii materiale fata de conduc[torul auto, nu fata de detinatorul auto.
Si avand in vedrere decesul conducatorului, cei pagubiti nu vor putea cere despagubirii familiei acestuia.
raspunderea penala apartine conducatorului auto vinovat de producerea accidentului; daca acesta a decedat, pe latura civila vor raspunde mostenitorii
avocat Cristina Popescu
Multumesc.
Raspunderea penala este a autorului faptei,iar daca acesta a decedat ,persoanele care trebuie sa fie dezdaunate se pot indrepta impotriva mostenitorilor

Alte discuții în legătură

In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in strainatate maryan27 maryan27 Buna ziua. Lucrez in Germania de cateva luni. In urma cu cateva zile am suferit un accident rutier. Mai exact, am fost lovit de o masina in timp ce coboram din ... (vezi toată discuția)
Cand nu este valabila o polita rca? inalucan inalucan In urma cu trei ani a avut loc un accident. Cel care a fost gasit vinovat avea alcoolemie 0,7%. La politie i s-a cerut polita RCA (fiind vinovat). Aceasta ... (vezi toată discuția)