Sunt intr-o situatie groaznica!Asociatul meu din firma doreste sa inchidem firma (deschisa doar de 5 luni!).Pentru ca nu s-a putut in AGA ,in calitatea lui de Director General face o gramada de nazbatii ,cumpara marfa si garanteaza cu BO la termen,ia bani din casieria societatii fara acte justificative....Cum pot scapa de el ,avind in vedere ca are si cel mai mare salariu din firma (iar firma abia se tareste!) Va rog sa ma ajutati pentru ca a venit iarna si trebuie sa ma ocup de 14 oameni ,nu sa stau sa fac politie dupa el! Are in derulatre o cercetare disciplinara tot pentru luat bani de la clienti si nefacut documente!
Poate să fie şi preşedinte... dacă aveţi numărul suficient de voturi în adunarea generală, puteţi îl detronaţi rapid din calitatea de administrator.
Dacă are relaţii de muncă cu societatea, atunci va trebui să desfiinţaţi postul de director general şi să îl concediaţi.
Sau, dacă nemulţumirile reale se datorează îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu... atunci puteţi face o cercetare disciplinară.
Sau puteţi înceta contractul prin acordul părţilor.
Asiguraţi-vă că pe perioada cercetării, directorul risipitor va primi un concediu plătit ca bonus... până la desfacerea contractului.
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru intarziere!M-am gindit la desfiintarea postului,dar nu din motive ce nu tin de salariat! Ma puteti ajuta cu un sfat? E destul de agresiv si as vrea sa-l scot ,cel putin din viata de zi cu zi a firmei!Dar nu stiu pe ce baza legala.....#-o
Nu exista desfiintarea postului pentru motive care tin de salariat.
Desfiintarea poate fi doar obiectiva, pentru motive independente de persoana.
Alternativele uzuale (si legale vreu sa zic) pentru concediere sunt:
- disciplinar (cu procedura si tot tacamul, cu mare atentie la cercetarea disciplinara prealabila)
- desfiintare de post (motive obiective, economice) (cu etape de respectat)
- pentru necorespundere profesionala.l
Mai puteti inceta contractul prin acord.
Teoretic, intai vedeti dvs. in care dintre modele va incadrati cu starea de fapt, riscurile pentru fiecare situatie, si apoi decideti.