avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot sa dau afara un director general?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot sa dau afara un director general?

Sunt intr-o situatie groaznica!Asociatul meu din firma doreste sa inchidem firma (deschisa doar de 5 luni!).Pentru ca nu s-a putut in AGA ,in calitatea lui de Director General face o gramada de nazbatii ,cumpara marfa si garanteaza cu BO la termen,ia bani din casieria societatii fara acte justificative....Cum pot scapa de el ,avind in vedere ca are si cel mai mare salariu din firma (iar firma abia se tareste!) Va rog sa ma ajutati pentru ca a venit iarna si trebuie sa ma ocup de 14 oameni ,nu sa stau sa fac politie dupa el! Are in derulatre o cercetare disciplinara tot pentru luat bani de la clienti si nefacut documente!
Cel mai recent răspuns: vornicu lumi , utilizator 09:40, 29 Octombrie 2010
Poate să fie şi preşedinte... dacă aveţi numărul suficient de voturi în adunarea generală, puteţi îl detronaţi rapid din calitatea de administrator.

Dacă are relaţii de muncă cu societatea, atunci va trebui să desfiinţaţi postul de director general şi să îl concediaţi.

Sau, dacă nemulţumirile reale se datorează îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu... atunci puteţi face o cercetare disciplinară.
Sau puteţi înceta contractul prin acordul părţilor.

Asiguraţi-vă că pe perioada cercetării, directorul risipitor va primi un concediu plătit ca bonus... până la desfacerea contractului.

Altfel... vă goleşte firma de tot.

Alberto Kurtyan
Va multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru intarziere!M-am gindit la desfiintarea postului,dar nu din motive ce nu tin de salariat! Ma puteti ajuta cu un sfat? E destul de agresiv si as vrea sa-l scot ,cel putin din viata de zi cu zi a firmei!Dar nu stiu pe ce baza legala.....#-o
Nu exista desfiintarea postului pentru motive care tin de salariat.
Desfiintarea poate fi doar obiectiva, pentru motive independente de persoana.

Alternativele uzuale (si legale vreu sa zic) pentru concediere sunt:
- disciplinar (cu procedura si tot tacamul, cu mare atentie la cercetarea disciplinara prealabila)
- desfiintare de post (motive obiective, economice) (cu etape de respectat)
- pentru necorespundere profesionala.l

Mai puteti inceta contractul prin acord.

Teoretic, intai vedeti dvs. in care dintre modele va incadrati cu starea de fapt, riscurile pentru fiecare situatie, si apoi decideti.
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului individual de munca din motive ce tin de persoana salariatului elliss elliss Care sunt pasii ce trebuiesc urmati potrivit codului muncii fata de o persoana angajata care are un numar de 22 zile absente nemotivate? (vezi toată discuția)
Retinere din salar calin andrei calin andrei Buna ziua.Am o intrebare:am fost demis de la o firma pe motiv de restructurare personal(desfiintare post).Acum dupa o saptamina de preaviz am primit o decizie ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca referat de sanctionare axel0_0 axel0_0 salut , sunt nou in domeniul forumurilor dar sper ca cineva care se pricepe ma poate ajuta intr-o problema legata de concedierea pe motive disciplinare. din ... (vezi toată discuția)