avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am platit unei scoli de soferi orele de curs pentru 2 ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am platit unei scoli de soferi orele de curs pentru 2 categorii dar nu am reusit sa fac cursurile.

Am platit unei scoli de soferi orele de curs pentru 2 categorii, respectiv A si B dar de ceva vreme profesorii nu mai raspund la telefon iar scoala s-a mutat din cladirea unde avea spatiul inchiriat. Ce este de facut? Am dovada platii.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:20, 24 Iunie 2011
Am revenit. Daca va puteti da seama de cata vreme incerc sa finalizez aceste cursuri (mesajul anterior este din 2010). Chiar nu stiu cum pot sa oblig in vreun fel sau altul persoanele in cauza fie sa faca arele de curs si conducere ramase, fie sa imi restituie suma pe care am platit-o pentru a ma inscrie la o alta scoala de soferi. Sunt deja disperat, mereu purtat cu zaharelul si amanat cu saptamanile. Primul motiv a fost ca sediul a fost mutat, pe urma lipsa instructorilor din tara.
Nu stiu daca exista vreo lege care sa ma ajute sa oblig la restituirea banilor pe urmatoarele motive:
1.noul sediu este mult prea departe pentru mine si nu pot ajunge la ei din cauza distantei deoarece s-au mutat in afara localitatii, iar eu din moment ce fac scoala de soferi inca nu am masina cu care sa ma duc. (noul sediu in afara localitatii)
2.neseriozitate si tratarea clientului precum un cersetor. sunt nevoit sa ma rog sa imi ofere serviciul platit deja.
Mi-e teama totusi pentru urmatoarele lucruri: durata contractului presupun ca a expirat, deoarece era facut pentru un an (eu nu detin nici un exemplar din el, desi mi s-a spus ca am semnat un asemenea act dar nu imi mai aduc aminte eu). In schimb am toate dovezile platilor facute catre firma (facturi, chitante).
In ce mod as putea obliga firma sa rezolve intr-un fel sau altul aceasta problema cre deja s-a intins prea mult?
Acest forum este ultima mea speranta.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
ahom, utilizator
la inceput vi sa recomandat sa faceti plangere la opc... sau pt inselaciune... daca tot credeti minciunile nu va mai laudati.
acum ala daca vede ca va poate duce de nas o sa va duca in continuare. era lesne de inteles dupa ce va mintit a doua oara ca este putin probabil sa mai faceti orele.
ionut12345 a scris:

la inceput vi sa recomandat sa faceti plangere la opc... sau pt inselaciune... daca tot credeti minciunile nu va mai laudati.
acum ala daca vede ca va poate duce de nas o sa va duca in continuare. era lesne de inteles dupa ce va mintit a doua oara ca este putin probabil sa mai faceti orele.

ma interesa latura legala pentru aceasta problema?
daca fac plangere iar cei de la scoala spun ca a expirat contractul? ca ma fac? raman si fara cursuri facute si nu mai vad nici bani restituiti.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
ahom, utilizator
Cel mai bine este sa faceti reclamatie la OPC.
Cereti o copie de pe contract...si verificati daca este semnatura dvs. poate ati semnat sau poate nu.
In felul asta ii puteti acuza de fals si uz de fals daca au folosit un contract care nue ste semnat de dvs.
Oricum parerea mea este ca OPC-ul rezolva problema.
Cititi OG 21/1992 privind protectia consumatorilor , art. 10

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda isctr ? cornel grecu cornel grecu Buna seara, sunt insructor auto din 2005 (fara nici o abatere),la o scoala de soferi din Bistrita, angajat cu salariu minim pe economie. Am fost oprit in ... (vezi toată discuția)
Accident masina in timpul cursului practic la scoala de soferi emi_emi emi_emi Buna, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in urmatoarea situatie : Am inceput recent cursurile practice la o scoala de soferi si am avut un accident in ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot să schimb școala de șoferi cu o altă școală? Elle117 Elle117 Bună! Am tot citit pe aici diverse răspunsuri pe această temă, dar tot am niște nelămuriri. Am început școala de șoferi cu un instructor care e ... (vezi toată discuția)