avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea pe functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea pe functie

Buna ziua! Am o problema legata de trecerea pe functie.Lucrez la o biblioteca universitara, referent s, cu o vechime de 3 ani la biblioteca iar in institutia respectiva o vechime de 15 ani. La angajarea in biblioteca am samnat un contract prin care ma obligam ca in termen da 2 ani sa fac specializare. Am facut-o acum un an si ceva si nu vor sa ma treaca pe functia de bibliotecar, motivand ca nu se fac nici un fel de angajari in anul 2010.Ce pot face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 08:22, 27 Octombrie 2010
Legea 330/2009 nu blocheza promovarile...spune doar ca daca nu exista un post vacant promovarea se face prin transformarea postului pe care il ocupa in post cu studii superioare. La promovare salariatii au pretentia sa-i majorezi si salariul si conform carui articol poti face acest lucru? il compari cu unul activ? si daca nu ai un post cu care sa il compari? transformarea postului in studii superioare implica o justificare din partea sefului ca este nevoie de un astfel de post cu studii superioare...nu e obligatoriu daca toate femeile de servici din universitate au terminat o facultate (numa cine nu vrea nu termina)...ce sa le faci? nu poti transforma postul dupa studiile fiecaruia....transformi postul doar daca ai nevoie de un asemenea post si pentru asta trebuie o justificare, schimbarea fisei de post, alte atributii....ca nu poti sa faci acelasi lucru....dar sa ai salariul mai mare si sa scrie ca esti Bibl. S....
Fiecare universitate isi intocmeste anual statele de functii in raport cu necesitatile activitatii...asa ca, este la latitudinea universitatii care are nevoie de post cu studii superioare....sau nu.
Nu exagerez....dar aproape toti angajatii universitatilor au absolvit una sau doua facultati....si ce sa facem? sa transformam toate posturile in posturi cu studii superioare?
In Ordonanta 1/2010 nu specufica ca nu se fac promovari...spune doar ca nu se majoreaza salariile in 2010....si daca se va face promovare, oare salariatul nu are acesta pretentie?
Pentru promovarea in trepte profesioanle....se face din 3 in 3 in functie de performantele individuale profesionale, apreciate....dupa viitoarea HG initiata de ordonatorul principal de credite....ca HG 749 dupa acre evaluam personalul nostru...s-a abrogat...deci dupa ce HG evaluam sa dam calificative ca sa putem promava peste 3 ani?...numai dumnezeu stie, ca guvernantii nostri nu le pasa....
Cica sa traim bine....sa dea dumnezeu sa traiasca ei ca noi :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)
Master sau curs de perfectionare? Venetia Venetia Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)