Am un vecin mai batran si ca orice om doresc sa ma distrez, asta include sa dau muzica mai tare. Am 2 boxe normale de calculator putin modificate dar nu cred ca scot mai mult de 10W sa spunem 15W. Si tot este foarte suparat. Cand ies din camera unde am calculatorul si intru in alta camera si inchid si usa se aude normal cum ai da televizorul putin mai tare si e la maxim.
Vreau sa imi cumpar un sistem audio 5.1 destul de dragut si intrebarea mea este cati decibeli sunt permisi prin lege minimi pentru un apartament pentru ca ma gandesc sa imi instalez un contor sa imi masoare permanent decibelii. Astfel pot sa demonstrez in caz de se face o plangere impotriva mea ca nu am depasit limita.
Stiu ca acum ceva timp s-a facut o plangere impotriva primariei din Sibiu ( unde am locuit ) la un concert Iris ca deranjeaza publicul. Ceea ce mi s-a parut putin deplasat.
Tin sa mentionez ca nu sunt genul de scandalagiu si nici nu sunt genul care "tulbur linistea". Nici un vecin nu a avut probleme cu mine si stau aici de 6 ani :).
Care hartii tehnice? ele spun ca, daca functioneaza normal, atata zgomot scoate aparatul. dar daca nu functioneaza normal, ce ne facem? Nu trebuie expertizat? sau poate vecinul aude zgomote din alta parte... nu trebuie vazut?
Ati chemat producatorul sau distribuitorul acelui aparat in garantie? :-/
Am chemat si producatorul si firma care l-a instalat de 2 ori ca sa vada daca este ceva in neregula. A venit si directorul tehnic de la firma producatoare care mi-a dat inca o hartie la mana dupa ce a verificat aparatul. Dar nimeni nu ia aceste hartii in seama.Sa fim seriosi nimeni nu ar pune o stampila si semnatura ca aparatul e ok daca nu ar fi. Daca vecinul meu are hiperacuzie nu este vina mea dar sunt de parere ca domnul Nicolae Ciobotaru are dreptate 100% cu ce a spus. Hartiile mele nu au facut decat sa il inraiasca.
E normal ca instanta sa nu ia in considerare niste verificari extrajudiciare ale aparatului. Procedura civila spune ca probede se administreaza nemijlocit in fata instantei, deci indiferent de ce a spus un expert sau altul, instanta trebuie sa dispuna expertiza JUDICIARA in cauza.
Daca din orice cauze aceasta nu ii da drepatte celui care a facut verificarile din partea firmei, atunci sunteti bun de plata. Ati fi scapat de asta daca ati fi chemat firma in garantie. Era un lucru normal de facut.
Acele hartii vor fi luate in seama in coroborare cu celelalte probe administrate nemijlocit de instanta.
Nu are voie un judecator sa hotarasca in afara unei expertize, acea sentinta ar fi atacabila, netemeinica. Si nici dv. nu vreti asta, caci cat mai buna e sentinta acum, cu atat mai putine griji va veti face in apel (daca se va mai declara).
Buna ziua :
As dori si eu sa stiu cati decibeli pot asculta in casa sa styu si ce ar putea sami faca politia din momentul in care eu ascult muzica in casa si ii deranjeaza pe vecini de fapt pe vicinu din lateral nu il deranjeaza dar cei de pestre drum sunt toti contra mea dar situatia este ca nu scot muzica afara ascult doar in casa si vad ca nici asa nu e bine ma tot ameninta si as vrea sa stiu daca ar putea sa-mi faca ceva politia aici la tara eu nu am auzit de ore de liniste va rog sa-mi explicati si mie ,Multumesc
Pai... libertatea noastra tine pana acolo unde incepe libertatea celorlalti... adica si a vecinilor!
Adica, mai aplicat, ascultam muzica atat de tare cat nu deranjam pe nimeni.
N-or fi ore de liniste, insa puteti lua amenda pentru tulburarea, deranjarea linistii publice! Nu neaparat a vecinilor, ci a ratelor de pe drum, a oricui v-ar putea auzi!
Aveti drerpt sa ascultati orice muzica, insa la fel au si vecinii. Daca ei asculta muzica dv., atunci nu mai au libertatea de a alege ce muzica sa asculte. Adica, ce mai, le incalcati drepturile...
In concluzie, daca va place sa ascultati muzica, nu uitati ca si altora le place sa-si aleaga propria muzica...
Respectul aratat celorlalti ne spune multe despre noi insine.
O zi frumoasa!