avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instigare talharie devenita complicitate talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instigare talharie devenita complicitate talharie

am fost acuzat de instigare la talharie care ulterior s-a transformat in complicitate.
am ajuns in aceasta situatie deoarece am fost sfatuit de un avocat(cand am fost chemat la politie) ca daca sunt nevinovat nu am de ce sa declar nimic.ceea ce am si facut.partea talharita a declarat ca am fost vazut prin zona si ca am fugit cand ea a inceput sa tipe.cel care a talharit a afirmat ca eu l-am pus sa fure,ceea ce nu e adevarat.am fost chemat la politie,procuratura(nu eram in tara atunci) nu am declarat nimic,apoi s-a dat neinceperea urmarii penale.dupa contestatia femeii la procuror,dupa cateva luni m-am trezit acasa cu o citatie ca sunt chemat in tribunal pt complicitate la talharie.eu in acea zi ma aflam intamplator in locul respectiv,(gara) unde imi asteptam prietena.
cine ma poate sfatui cum sa procedez?
eu intentionez sa merg la proces sa spun adevarul.
e posibil ca datorita declaratiei celui in cauza sa ma traga dupa el?
parintii mei au luat legatura cu femeia respectiva si ....surpriza!!! a recunoscut ca eu am trecut prin fata ei ,nu am atins-o insa..am fugit (de teama.)
nu am mai avut pana acum probl cu politia.
ce ma sfatuiti????
:((

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:20, 4 Noiembrie 2010
Mie personal,mi se pare"povestea"aceasta."cusuta cu ata alba"
Este foarte corecta observatia dlui avocat cu privire la prezentarea materialului de urmarire penala,iar aceasta observatie ,pune si mai multe semne de intrebare.
Cred eu ca daca vreti un raspuns la obiect,care sa va ajute in mod real,trebuie sa detaliati faptele cum s-au petrecut in mod real.
Totul depinde de probatorii,de declaratia corecta a partii vatamate ,care dupa ce a dat declaratia,dvs,afirmati ca si-a schimbat-o(dar numai in fata unor persoane),dar nu si in fata celor in drept.
Este interesant cum si-ar motiva aceasta schimbarea declaratiei in fata instantei si cand ea spune adevarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat complice talharie estrela2126 estrela2126 amicul meu in 2006 a urcat intr-un tren ce stationa pt a-si ajuta matusa care avea bagaje sa coboare.in acest timp un individ cu care el a discutat pe peron,in ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa stefyy_al stefyy_al Buna ziua !! Am si eu o problema , pe scurt , sunt martor al partii vatamate , am fost la politie , am dat o declaratie , ideea este ca mi'a fost dictata , ma ... (vezi toată discuția)
Disperare.... bllumin bllumin in urma cu 1 an am facut greseala vietii mele pe care o regret si ...nu stiu cum e mai bine sa procedez. intr o furie oarba ,dupa o bauta maxima,am acuzat 2 ... (vezi toată discuția)