avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza Contract individual de munca

Buna ziua,

In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O firma care este in relatie de parteneriat cu firma la care lucrez si care acelasi domeniu de activitate poate fi considerata firma concurenta?
In cazul in care vreau sa plec, cum pot face sa evit aceasta clauza, sau daca aleg o firma concurenta care ar fi prejudiciile?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 14:54, 22 Februarie 2008
Intr-adevar din greseala am postat eu aliniatul fara modificarile ulterioare, mea culpa, forma postata de crilodeea este cea corecta.
In aceste situatii tind sa fiu de acord cu vivi, atentia pentru detalii este foarte importanta, toate elementele trebuie sa fie intrunite in forma descrisa de codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea obligatiei de fidelitate prevazuta in cim bobocu81 bobocu81 buna un angajat al unei Sc, desafasoara activitati concurente, cu echipamentele frimei, masina, statii de masurare, conbustibil, consumabile...ce masuri se ... (vezi toată discuția)
Conform contractului de munca, angajarea salariatului la o firma concurenta guritza25 guritza25 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata, am semnat un contract de munca in care se precizeaza la drepturile si obligatiile genelare ale ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta si confidentialitate distrib distrib firma la care sunt angajat si am clauza de neconcurenta si confidentialitate trebuie sa imi plateasca o suma lunara pentru aceste lucruri ? ? poate sa imi ... (vezi toată discuția)