Buna ziua. Am niste probleme cu fratele meu de cativa ani de zile. Locuim in aceiasi casa si camera. Parintii sunt divortati iar noi stam cu mama. Eu cam de vreo 2 ani de zile nu mai vorbesc cu el deloc. Mentionez ca el este foarte agresiv, alcoolic si se si drogheza tragand pe nas sau la tigare. Mai in fiecare seri la mine vin prieteni de ai lui ca sa bea, ori sa se drogheze si sa faca galagie si cu muzica tare. Eu nu am treaba cu ei, nici nu ii bag in seama. Acum 2 ani de zile ma batut devastand prin casa si aruncand cu ghivece, mai sunt si alte probleme injuraturi mamei si multe altele.
Ce vreau sa spun este ca aseara in jurul orelor 00:30 fiindca venise cu un amic al lui aici sa bea si ei au fumat 2 tigari cu iarba, muzica era tare. Era si nervos ca nu stiu ce patise si nici nu ma intereseaza. Mama a venit mereu sai spuna sa faca liniste si sa se potoleasca. A devastat camera a stricat usa de la camera, si-a spart si distrun un calculator al lui ( are doua ). Dupa aceasta a inceput scandalul a inceput sa ma scuipe sa ma injure si apoi a sarit la bataie. Eu am sunat la 112 mia facut legatura la politie si trebuia sa vina un echipaj insa nu a venit nimeni.
Azi de dimineata m-am prezentat la politie am depus o plangere impotriva lui ( am numar de inregistrare la ea ) apoi am fost la INML si in 10 zile trebuie sa-mi ridic certificat medicolegal. Am fost batut cu pumnii in cap si picioarele in burta. Eu nu il bag in seama insa el mereu cauta motiv de scandaluri. Anii de zile nu pot dormi linistit sau sa stau in liniste in casa. Asa ceva nu se poate. Mie si rusine sa aduc vreun prieten la mine in casa, nu va dati seama ce deranj este aici. El se crede stapan pe toate, mia taiat cablul de interne de 2 ori, unele haine mi lea luat, alte lucruri mi lea distrus. Vecina de sub mine aude in fiecare seara galagie si alte chestii. Politia nu face nimik. Eu nu pot sta in teroarea in care ma aflu aici.
Daca se poate va rog sa-mi spuneti si mie cum as putea sa rezolv problema. Pentru ca sincer nu dispun de bani, dar as vrea sa apelez la instanta. Pentru ca viata mea este in pericol, oricand poate sa puna lumea sa ma bata sau cine stie alceva mai grav.
Va multumesc.
Mama nu poate face nimic impotriva lui si nici eu, nu avem nici o putere incepe sa injure sa distruga sa scuipe si sa bata. Eu sunt o persoana pasnica, nu sunt cu scandaluri sau alte dastea.
Avand in vedere calitatea mamei de petent/reclamant procedura in vigaore nu prevede acordarea de avocat din oficiu
Aveti posibilitatea sa faceti solicitare la decanul baroului,in care sa precizati situatia concreta,si acesta poate dispune masuri in consecinta
Cu avocat din oficiu e posibil sa va fie respinsa actiunea in evacuare.
Doar sa aveti noroc sa nimeriti un avocat care sa se dedice si sa aloce timp suficient cauzei dvs,ceea ce e cam greu...
Trebuie sa va probati sustinerile si instanta nu o sa va ajute...
Pentru evacuare trebuie ca mama sa-l cheme pe frate in judecata, dar va trebui sa probeze cele sustinute de dumneavoastra.
Costurile privind taxa de timbru sunt cele stabilite de lege, insa cele datorate avocatului ales se stabilesc de catre acesta, atat suma cat si modalitatea de plata.
Timpul de solutionare dureaza in functie de mersul procesului ( proceduri, probe, prezenta partilor atunci cand este necesara), deci nu poate fi apreciat inca de la inceput.
Aveti insa posibilitatea ca pana la solutionarea cererii de evacuare sa cererti instantei sa-i interzica intrarea in imobil pana la solutionarea cererii de evacuare.
Depinde de localitatea in care locuiti.In Bucuresti avocatul va costa mai mult decat in provincie dar depinde si de avocat.Eu cred ca important este sa fie evacuat si nu cat va costa avocatul.
Cert este ca poate fi evacuat destul de rapid.
Probleme cu fratele
G_Shobo
Stimati Domni/Doamne Avocati/Avocate numele meu este Cristian locuiesc in sectorul 3 salajan cu mama si cu fratele de 23 de ani in acelasi apartament. Nici nu ... (vezi toată discuția)