avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberare conditionata- cat de mult ajuta noul cod penal???

Buna seara!

Am si eu o intrebare referitoare la fratele meu care a executat deja 2/3 din pedeapsa , a intrat in comisia de liberare conditionata , dar a primit o amanare de 6 luni. In urma recursului la Judecatorie a ramas cu 5 luni din cele 6. Procesul a avut loc ieri. Doresc sa stiu daca acest nou cod penal il ajuta in vreun fel sa fie eliberat mai devreme de martie 2011.De cand intra in vigoare ?Pedepsele vor fi calculate in penitenciare sau va trebui sa ne adresam judecatoriei/tribunalului?

Va multumesc din suflet pentru ajutor!

Imi cer scuze daca termenii nu sunt exacti , dar nu sunt de specialitate!

Roxana

Cel mai recent răspuns: carla44 , utilizator 10:53, 21 Februarie 2014
Pai mai aveti o sansa la recurs! Legea 202/2010 nu prea va ajuta! Mai bine incercati sa rezolvati ceva la Tribunal! Puneti un avocat care sa studieze temeinic dosarul si poate reuseste sa intoarca solutia!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Sper sa gasim unul care sa nu intarzie la proces , ca primul , si sa fie nevoit judecatorul sa revina in sala de judecata ...da , asa s-a intamplat :(( m-am adresat unui avocat celebru din cluj (pentru ca el este acum la gherla), dar imi este si frica de onorariul pe care l-ar putea cere ...oricum sunt din ce in ce mai pesimista in ce priveste liberarea lui si stau si ma intreb : "oare e corect si drept ca unul care a luat viata unui copil de 3 luni pe trecerea de pietoni in conditiile in care avea permisul suspendat sa primeasca 3 ani si jumatate pentru ucidere din culpa si altul 6 luni amanare ptr un raport ?? " mie nu mi se pare nici corect , nici drept !
Din punct de vedere moral s-ar putea sa aveti aveti dreptate,desi comparatia mi se pare putin deplasata, fiind vorba tot despre o lege,care permite amanarea de la liberarea conditionata a celor sanctionati disciplinar in perioada de detentie(Legea nr.275/2006)
Pe de alta parte,depinde pentru ce i-a fost intocmit raportul de sanctionare in penitenciar
sincer nu cred ca o sa rezolvati mai nimic.
incercati sa aflati daca tribunalul a mai casat sentinte prin care se respiungea liberarea conditionata.
daca nu ,mai bine cheltuiti banii pe altceva.
spuneti ca pentru un raport a primit 6 luni amanare dar nu va ganditi ca ar fi putut sa primeasca si 6 luni de amanare si inca vreo 6 luni de inchisoare pentru detinere de telefon mobil in locul de detinere.
in fiecare loc de detinere sunt telefoane iar detinutii pot vorbi zilnic la telefon asa ca nu are nici o scuza fratele dvs.
mai mult ,avea posibilitatea ca ,pana la data intrarii in comisie sa se evidentieze cu ceva astfel incat sa fie recompensat cu ridicarea masurii disciplinare aplicate anterior si avea alte sanse de liberare.
simonette12 a scris:

Legea 202/2010 va intra in vigoare in 26 noiembrie 2010.
Aceasta lege aduce modificari si completari ale codului penal si al codului de procedura penala, insa acestea nu modifica cu nimic situatia celor aflati in situatia fratelui dvs., mai exact dispozitiile privitoare la conditiile liberarii conditionate au ramas neschimbate.:sorry:

Am si eu o intrebare.
Copilul meu are de executat o pedeapsa de 3,5 ani,a facut 15 luni la care se adauga cursurile facute,zilele de munca.Cu noul cod penal se poate cere liberarea conditionata la jumatatea pedepsei ?(are 41 de luni in total,si a facut 15 )
Cu multumiri

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Cerere de eliberare conditionata clauss_yonel clauss_yonel sotul meu a ispasit doua treimi din pedeapsa de 4 ani si sase luni,adica doi ani si 6 luni.as vrea sa stiu daca are dreptul la cerere de liberare conditionata ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere anulat,calcul termen! remus11 remus11 Buna seara,speta este urmatoarea: Y este condamnat pentru infractiuni la legea circulatiel la o pedeapsa de 1 an cu executare+o pedeapsa de 3 ani cu executare ... (vezi toată discuția)