avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc.

Buna seara,
Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, muzica) de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc... Mentionez ca acest tip de site-uri are doua variante: una pentru userii cu cont( premium) si alta pentru cei care descarca gratis( free)... Este o problema la care ma gandesc de ceva timp si as vrea sa stiu care este platforma legala in ceea ce o priveste... Mi s-ar parea destul de ciudat ca un utilizator de rand al internetului sa fie acuzat de ceva atata timp cat aceste site-uri isi permit sa publice si sa dea posibilitatea de descarcare gratuita a diferitelor produse... Ce spune legea noastra in legatura cu acestea?!?

Va multumesc mult,
Mirela
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:05, 6 Decembrie 2010
albertokurtyan a scris:

Stii ce este ciudat?

Ca programele de descarcare, in timp ce descarca... ofera piesele din pachet la upload.

Deci avem download si upload simultan.

Toate fisierele sau pachetele sunt divizate in fragmente.

Alberto Kurtyan


Corect doar pentru sistemele peer-to-peer. Site-urile gen rapidshare nu fac decat sa te lase sa descarci sau sa incarci fisiere, iar traficul este strict client-server, fara participarea altora.
In acelasi timp pentru situatille peer-to-peer, unde traficul e de la toti la toti, intervin doua-3 lucruri in favoarea celui care face download:
1. Nu neaaparat downloaderul este conectabil (adica nu neaaparat alti useri pot face conexiune catre el), ceea ce inseamna ca poate avea 0 upload.
2. Chiar fiind conectabil, nu neaaparat vor exista useri care sa descarce acelasi fisier.
3. Acele fragmente ca unitati individuale nu reprezinta nimic, deci nu pot fi incadrate ca reprezentand respectiva opera digitala. Adica daca un tablou de Picasso are un punct rosu la coordonatele xy 20,20 si eu pun pe o plansa goala de aceleasi dimensiuni acelasi tip de punct rosu la xy 20,20 nu se numeste ca m-am apucat sa falsific tabloul.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
BX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Genul asta de upload poate fi considerat piraterie? blister blister Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie: Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in ... (vezi toată discuția)
Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)
Legea copyrightului danutza40 danutza40 Buna ziua,va solicit din nou ajutorul in legatura cu patania unei amice!Zilele trecute s-a pomenit la usa apartamentului cu un domn si o doamna, inspectori, ... (vezi toată discuția)