avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract apartament

Buna ziua !

Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta tot amana semnarea contractului cu toate ca il caut cu banii la mine. Intrebarea 1 : Pe perioada precontractului eu sunt proprietar ? Are vreun drept sa mai intre in casa? 2. Ce trebuie sa fac daca nu se prezinta la notar sa-i dau banii si sa semneze contractul ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 18 Februarie 2008
Pai... e musai o astfel de notificare... Adica ajungi in instanta daca ai un litigiu, daca n-ai notificare apare partea adversa si zice... "Io vreau, nu m-a chemat, trebuia sa-mi spuna si veneam oricand. Ma invoiam si de la munca daca era, doar am promis..." :))
Rezultat: actiune inadmisibila! :P
Acum, nu e musai la notar convocarea, da daca acolo deja este specificat in antecontract, atunci acolo trebuie. E important sa-i cereti notarului, in caz de neprezentare, un proces-verbal prin care sa constata ca partea nu s-a prezentat. Asta face dovada in instanta.

Oricum, in cazul de fata cred ca trebuie analizata bine situatia, caci antecontractul nu are o promisiune irevocabila de vanzare... :D Si promitentul vanzator poate sa-i dea suma (2000 de euro sau cat era) si gata! A scapat de vanzare. Ca asa scrie la contract.
De aceea ar fi mai bine ca acea notificare sa fie facuta de un avocat... sau sa-l rugati sa fadceti o prelungire de termen, poate asta accepta, iar in prelungire sa modificati antecontractul initial, mentionand expres caracterul irevocabil al promisiunii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Rog urgent consiliere juridica vanzare-cumparare mir2006 mir2006 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: doresc sa cumpar o casa, cu un avans consistent si restul sumei, la eliberarea casei, fix peste 1 an de zile. Ce ... (vezi toată discuția)