avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instigare???complicitate??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instigare???complicitate??

ce este mai grav :instigarea sau complicitatea ????
cum se poate dovedi instigarea??? e de ajuns declaratia (mincinoasa) a faptuitorului???:sorry:
Cel mai recent răspuns: dia2120 , utilizator 13:11, 12 Noiembrie 2010
am fost bagat pe nedrept (razbunare as zice) de un idiot care a savarsit un furt,precum ca l-as fi instigat.nu am vrut sa dau nici o declaratie motivand ca sunt nevinovat.m-au chemat la o recunoastere in grup...din 3 pers si domnul care a fost furat m-a indicat ca eram si eu prin zona.
foarte corect....eram...insa nu am avut nici o treaba cu el.de altfel reiese si din declaratia omului.
Daca situatia este cea pe care o descrieti, probele nu sunt suficente/concludente. In masura in care ati fost recunoscuta din grup dar cel care a facut recunoasterea a declarat in scris ca v-a vazut pe dvs. doar in zona si nu ca ati participat la o infractiune, probatoriul nu este suficient pentru dovedirea calitatii de instigator/complice.
va multumesc=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la fals in declaratii dragutz dragutz salut ! am o intrebare? la falsul in declaratii art.292 CP se admite complicitatea ? (vezi toată discuția)
Recuperere drepturi salariale nixxon nixxon Buna ziua, 1.Incepand cu un an inainte de iesirea mea la pensie, angajatorul mi-a platit lunar, salariul diminuat cu 15-45 %, fara a-mi da si fluturasi. Cum ... (vezi toată discuția)
Aplicarea unei pedepse prea aspre=discriminare ContSters125947 ContSters125947 Exista vreun articol in codul penal sau o lege din constitutie care se \"sustina\" sau sa ajute in dovedirea prin comparatie cu alte pedepse aplicate ca o ... (vezi toată discuția)