Buna seara,
Care este baza de calcul a concediului de maternitate pentru al doilea loc de munca, in cazul unei persoane care s-a intors din concediul pt ingrijire copil, a mai lucat o luna de zile la primul loc de munca dar in acelasi timp s-a angajat si la al doilea loc de munca (dupa expirarea CIC, avand si aici tot o luna de zile lucrata), dupa care a intrat in concediu de maternitate pt al doilea copil? La primul loc de munca se ia ca baza de calcul salariul din luna lucrata + indemnizatia pt ultimele 5 luni CIC, dar la al doilea loc de munca??
Va multumesc!
Stiu ca CMat se poate lua de la ambele locuri de munca; dar stiu ca baza de calcul o reprezinta media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni. La principalul loc de munca, e clar cum se calcleaza, (ultimele 5 CIC + sal brut pe luna lucrata)/6 * 85%; dar la al doilea loc de munca, unde exista doar salariul pe o singura luna (dupa intoarcerea din CIC 1), nu se calculeaza tot o medie a veniturilor???
Scuze, poate eu nu inteleg, dar asa mi s-ar parea logic. Multumesc pentru ajutor.
Asa este baza de calcul e 6 luni, dar ca sa baneficiati de medical trebuie sa lucrati macar o luna, asa ca baza de calcul e constituita din acea luna, neputandu-se face baza pe 6 luni pentru ca nu le aveti.
Ok, multumesc pentru raspuns.
Dar daca situatia ar fi alta, daca eliminam CIC1 din ecuatie, adica daca o persoana are un loc de munca, se angajeaja in paralel la un al doilea loc de munca si dupa o luna lucrata aici intra in concediu de maternitate. In cazul acesta, care este baza de calcul a CM pentru al doilea loc de munca?
Da, si va multumesc inca o data.
Nu am deschis alt subiect, pt ca se refera tot la CMat la al doilea loc de munca.
O persoana are un loc de munca de 10 ani la institutia X, se angajeaja in paralel la un al doilea loc de munca la societatea Y si dupa o luna lucrata aici intra in concediu de maternitate. In cazul acesta, care este baza de calcul a CM pentru al doilea loc de munca soc Y (unde are doar o luna lucrata)? Idem ca si in cazul precedent?
Daca credeti, o sa postez la un alt subiect, dar titlul se potriveste si in acesta situatie.