eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani.
noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in strainatate urmand ca peste 2 luni maxim sa vina si el cu baiatul.
el a tras de timp nu a vrut sa vina
iam trimis bani de drum de acte si nu a venit.
imi spunea sa astept pana in iarna sa ma duc eu acasa si plecam toti impreuna, motivand ca nu am lasat procura si nu are rost sa ma duc la consulat pt acte, sa mai astept putin.
IN AUGUST IMI VINE CITATIE SA MA PREZINT LA TRIBUNAL IN 8 SEPT PT INCREDINTARE MINOR.
MA DAT IN JUDECATA PT INCREDINTAREA COPILULUI, SUSTINAND CA AM ABANDONAT COPILUL.
EU LUNAR AM TRIMIS BANI PENTRU CHELTUIELILE COPILULUI SI ALE LUI.
ACUM SUNTEM IN PROCES, EU MEREU INCERC SA SUN SA VORBESC CU COPILUL DAR REFUZA SA IL LASE PE BAIAT SA VORBEASCA CU MINE.
SPUNETI-MI CE SANSE AM SA CASTIG COPILUL CUSTODIA COPILULUI.
EL NU ARE SERVICI SI NU A AVUT NICIODATA
NUMA EU AM INTRETINUT COPILUL FINANCIAR.
DAR EU NU AM CASA PE NUMELE MEU DEOARECE AM LOCUIT CU FAMILIA LUI.
EU AM O MATUSA CARE E DE ACORD SA LOCUIESC LA EA CU COPILUL SI SA MA AJUTE.
DAR NU AM NIMIC PROPRIETATE PERSONALA
VA ROG SPUNETI-MI CE SANSE AM SA IMI IAU BAIATUL LA MINE?
AM ACTELE DE LA TRANSFERUL DE BANI PE CARE I-AM TRIMIS.
DAR DOAR DIN MOMENTUL PRIMIRI CITATIEI.
MARTORI NU AM DEOARECE AM LOCUIT LA EL IN ALT ORAS INTRUN SAT UNDE TOTI SE CUNOSC.
SI NIMENI NU SE PUNE MARTOR IMPOTRIVA UNUI VECIN, IN FAVOAREA MEA O STRAINA.
CE AS PUTEA SA FAC ? SA NU PIERD CUSTODIA COPILULUI.
IAR COPILUL ESTE PE NUMELE MEU EL FIND TRECUT DOAR CA TATA
Procesul de incredintare minor este unul complex in care sunt necesare probatorii ample-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui, ancheta sociala.
Este necesar sa dovediti ca este in interesul minorului sa va fie dvs. incredintat, ca aveti conditii optime de crestere si educare a acestuia, ca nu ati abandonat copilul , ci dimpotriva ati plecat in strainatate tocmai pentru a-i asigura acestuia un trai mai bun si ca in toata aceasta perioada ati trimis acestuia bani si eventual pachete.
Din ce vad eu, aveti o mare problema in ceea ce priveste probatoriul cu martori.
Nu vad cum veti putea obtine incredintarea minorului fara audierea a 2 martori.
Anumite aspecte petrecute pana la plecarea dvs. din tara cat si dupa nu pot fi probate decat cu martori.
Ori in situatia data, ma indoiesc ca doar cu interogatoriul pe care nici macar nu stiu daca avocatul dvs. l-a propus , pe ancheta sociala si pe inscrisuri veti putea obtine incredintarea minorului.
Nu cunosc exact contextul si continutul discutiei dvs. cu avocatul dvs., insa una este ca avocatul sa spuna clientului sau ca are sanse si alta este sa faca promisiunea obtinerii unei hotarari favorabile clientului sau.
Daca chiar a fost vorba de o promisiune, nu va spun decat atat, avocatul nu poate promite obtinerea unei solutii, este nelegal si impotriva deontologiei noastre.
Ca si durata procesul poate fi unul care sa se finalizeze in 3-4 termene, dar daca se uzeaza si de caile de atac atunci vorbim de o durata care poate depasi un an.
trebuie sa am neaparat martori oculari? nimeni din cunostinetle care frecventau casa noastra nu ar veni ca martori pt mine deoarece erau doar prieteni lui! dar chiar daca s-ar pune martori pt el ar minti deoarece eu am fost tot timpul o mama model si eu am fost mult mai implicata in cresterea si educarea copilului, singura mea greseala a fost ca nu mi-am imaginat ca daca plec sa muncesc in strainatate pt a ii oferi copilului o viata mai buna, el ma va da in judecat.#-o, daca stiam nu mai plecam. Iar avocatul meu mi-a promis ca face tot posibilul si ca pot sta linistita ca nu as avea de ce sa pierd copilul. am si eu o intrebare: daca nu ma voi prezenta personal la infatisari poate influenta lipsa mea decizia instantei, daca se prezinta doar avocatul? mentionez ca o singura data si cu scandal am reusit sa imi vad copilul dupa plecarea mea in strainatate! copilul era foarte atasat de mine chiar daca fizic am fost departe de el o perioada de cateva luni bune!
ce as putea face sa imi vad copilul pana la terminarea procesului? tatal imi interzice sa vb sau sa il vad, chiar amenintanduma ! si imi este frica sa mai merg sa il caut deoarece este un om violent si ma amenintat destul de urat! cum as putea sa iau legatura cu propiul meu copil? faptul ca nu ma lasa sa il vad nu este considerat incalcarea dreptului copilului?
Divorþ
violeta23
Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori
costy223
as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)