avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Din floare in floare, comparatii siteuri barouri
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Din floare in floare, comparatii siteuri barouri

Cautand asiduu contul in care pot achita taxa pentru cardul de avocat 2008, am constatat cu "aproape surprindere", ca acesta nu exista.
Nu pe pagina oficiala a Baroului Bucuresti.
Motiv pentru care, intr-o incercare de a afla daca suntem cu totii in aceeasi "oala" cu privire la aspectul "pagina oficiala de internet a Baroului total inutila si neintretinuta", am accesat pagina Baroului Cluj.

Nu realizez ce speram sa aflu, dar am ramas placut surprins. Se pare ca cei din Cluj chiar au inteles faptul ca imaginea conteaza, prima impresie intotdeauna conteaza, si in consecinta observ un portal intretinut atat estetic, cat si din punct de vedere al informatiilor expuse membrilor/utilizatorilor acestuia.

Ca si nota comparativa, accesand pagina oficiala a Baroului Bucuresti, constati existenta unui "anunt" de forma:
"ANUNT

In atentia avocatilor care nu si-a achitat contributiile restante la
Baroul Bucuresti, U.N.B.R. si Filala Bucuresti a C.A.A."

Punand accent pe stilul plastic iesit din comun a partii de propozitie ce mandra contine un dezacord cat UNBR de mare.

Este un exemplu minor, dar deranjant, si m-am intrebat intotdeauna de ce acesti oameni, nu sunt capabili sa creeze o pagina de web functionala, care in definitiv i-ar scuti de nervi si cozi formate din avocati grabiti, enervati si plictisiti de indolenta de care dau dovada o parte din angajatii institutiei in cauza.

Pagina oficiala a Baroului Bucuresti, in concluzie, poate fi privita ca un afront din partea celor care sustin legitimitatea existentei acestuia si care, in definitiv il "intretin".
Il intretin in contra bunului simt si in contra nevoilor nascute, actuale si presante ale avocatului din ziua de astazi, care nu poate afla cum poate contribui la bugetul baroului prin achitarea unei simple taxe, intr-un mod rapid, fara alte complicatii.
Nu, stimati colegi, este necesar un tur de onoare pana la sediul baroului pentru a putea beneficia de aceasta informatie.

Revenind, va invit sa aruncati o privire pe site ul Baroului Cluj, sa va faceti o idee, in cazul in care nu stiati deja, asupra a cum trebuie sa arate pagina de web a unei institutii denumite Barou.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
O idee buna.
Si cum are cineva o idee buna, cel putin referitor la B. Bucuresti, cu siguranta va fi ignorat.
Am fost azi la barou, m-am umplut de nervi, am fotografiat listele, le voi posta aici diseara, maine ma intorc. (la bar.) X-(
La bar. E super tare!!! :))
Ok, asa ramane porecla... :P
De ce te-ai umplut de nervi?
A! Stie cineva ce restante cuprind listele alea, unde scrie ce restante sunt? Ca pe ele... pauza! :(( Nici pe sait nu scrie...
Ce Mama Gaia, asa fac publice restantele niste minti de avocati? Fara data pana la care sunt considerate restante, in baza carui art. din lege, ceva... #-o
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
In "Tabloul cu avocatii ce vor fi supusi masurii suspendarii pentru neplata taxelor catre Bar si UNBar", datat cu 11.02.200x, sunt 3 campuri: nr. crt, nume si prenume, observatii.
Atat.
M-am umplut de nervi pentru ca de 2 saptamani sun in continuu, in fiecare dimineata, sa aflu daca decizia de inscriere in tabloul av. a fost emisa.
Intr-un final, aflu ca a fost emisa iar in ziua cand am aflat ca a fost inaintata pentru a fi semnata (ieri) se intruneste si consiliul barului, pentru a fi si semnate deciziile printre care si cea dupa care stau de 1 luna.
Ajung azi la Bar, ma pun la coada si astept sa comand.
Iese o tantisima care imi comunica "decizia o avem, mergeti sa achitati mirobolanta suma, apoi reveniti pentru a ridica deciziunea".
Ok, platesc, iau chitanta, insigna (a parut ca dau 24 pentru o insigna), ma pun pentru a 24,3 a oara la coada.
Iese aceeasi tantisima care imi comunica ceva gen "stiam eu ceva dupa nume, (la cat am sunat era si normal), dar trebuie sa reveniti maine pentru ca nu a fost semnata decizia." :O
M-am oferit sa o semnez eu dar mi s-a comunicat faptul ca asa ceva nu se poate.
As fi comunicat eu la randu-mi "ce nu se poate", dar am considerat ca trebuiesc pastrate anumite limite.
Maine, trec pe la bar ca si consecinta a ce am enuntat anterior, va invit la o cafea.

P.S. Incercand sa man dracii pe care calaream spre iesire, observ o Fantana. In mod normal, dupa cum bine se presupune ca se cunoaste, veti vedea de ce se presupune, din fantana consumi apa.
Bun.
Un afis deasupra respectivei fantani, care anunta ca "PAHARE SUNT LA ARHIVA".
Partea care m-a "amuzat" a fost ca fantana era goala. (inca mai este banuiesc)

M-a multumit totusi faptul ca pot dispune la nevoie de pahare, am insigna si ma intorc maine pentru a ridica de la bar comanda.
Ce poate fi mai frumos?!

Si listele.
Cer scuze pentru calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul, dar esenta este ce contin.
Voi incerca maine sa completez.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ] >
Vezi? Nu scrie nimic: pentru neplata taxelor pe anul X, in termen deY... #-o
Asta e lista cu datornicii la barou... mai e una cu datornicii la CAA.
Da, uite, sunt 233 de datornici la barou. Din 10 000 de avocati!!! :O Ce atata tam-tam? Ca la orice bar mai pleaca un client din cand in cand fara sa achite consumatia, cred ca mai mult de 0,5%... :P
Oricum... Eram curioasa de cand nu si-au platit respectivii. :-/

Alte discuții în legătură

Contributii barou Mihaela Enache Mihaela Enache Imi poate spune cineva care e cuantumul contributiilor la UNBR si la Baroul Bucuresti / pe luna pt un avocat stagiar? Doamna de la cancelarie m-a expediat si ... (vezi toată discuția)
Primire examen definitivat Valentina Curosu Valentina Curosu IMi spune si mie cineva, ce imi trebuie pentru primire la examenul de definitivat, o simpla recomandare sau contractul propriu-zis cu avocatul la care m-am ... (vezi toată discuția)
Alegeri baroul bucuresti A.E.Savescu A.E.Savescu ALEGERI BAROUL BUCURESTI Candidati si noutati http://www.juridice.ro/speciale/alegeri_baroul_bucuresti_2007.php Sondaj de opinie ... (vezi toată discuția)