avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie

In primul rand vreau sa spun BINE V-AM GASIT pt toti cei prezenti pe acest forum,fiind primul meu post aici.

Am fost surprins de un aparat radar montat pe un MCV cu 93km/h in localitate. Agentul a intocmit procesul verbal(540/2=270 ron + 6 puncte) ,a intrebat daca am obiectii. Am notat la obiectii ceva de genul "constatarea nu corespunde adevarului" si am semnat imediat dupa obiectie.

Am mai semnat si in locul unde scrie "Am luat la cuostinta" ,dar nu am semnat jos si nu am luat un exemplar al proesului.Polilitistul zicea ceva de genul ca voi primi acasa P-V...pe urma ca sma intra automat la impozit....era putin pe ganduri...

Intrebarea mea este:
Ce ar trebui sa se intample?
Este valabil Articolul 27 din OUG 2/2001 in acest caz?
Ar fi trebuit sa nu semnez in locul unde scrie "Am luat la cuostinta" ?
Am vreo sansa sa scap de aceasta amenda?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 00:16, 19 Noiembrie 2010
Atata timp cat exista proba inregistrarii radar , sansele sunt f.mici daca nu imposibile
Eu cred ca veti cheltui mai mult ( bani, timp si nervi ) fata de valoarea amenzii.Si apoi ce argumente aduceti in favoarea dv.?
Inregistrarea RADAR este proba determinanta si daca aceasta inregistrare va fi pusa,cum este normal,la dispozitia instantei,sansele dvs de a castiga un eventual proces prin contestati procesul verbal sunt infime
Ar fi fost vreo diferenta(in favoarea mea) daca nu semnam deloc pe PV ?
Nu,pentru ca se pare ca proba politiei daca exista imaginea RADAR,va va dovedi vinovatia.
D-le nimenicunoscut , la subiect ,
Semnarea PVC-ului nu schimba cu nimic obligatia de plata , decat momentul de la care curge termenul de 48 ore in care poti plati 1/2 din amenda. Daca n-ai fi semnat , nu ti-ar fi dat un exemplar , ci l-ar fi expediat postal acasa , iar termenul ar fi curs de la primirea acestuia .
Este de preferat sa o achiti in acest termen , iar daca doresti poti sa faci plangere in conditiile de mai sus. In caz contrar , daca plangerea este respinsa , va trebui achitata amenda in totalitate.

P.S. Daca tot trebuie platita , macar sa-ti spun un banc , sa nu fi trist.
O blonda este oprita de politie , pt viteza excesiva;
Blonda -Nu va suparati pt ce m-ati oprit ?
Pol.- Ati circulat cu 120 km/h in localitate .
Blonda-Nu pot sa cred ca mergeam asa de tare.
pol-Veniti la masina sa va arat inregistrarea de pe camera video . Merg la masina si politistul deruleaza imaginea pe Rew pana la momentul cand apare clar masina condusa de blonda. La care blonda isterica
-Apoi eu nu pot sa cred ca am avut 120 km la ora in marsarier :)

Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa intre o amenda ca debit la impozit fara sa-mi fie adusa la cunostinta? unnimenicunoscut unnimenicunoscut Am fost surprins de un aparat radar montat pe un MCV cu 93km/h in localitate. Agentul a intocmit procesul verbal(540/2=270 ron + 6 puncte) ,a intrebat daca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mochita mochita Buna seara, am fost depistat de radar in localitate peste limita legala,cind mi-sa aratat proba la inregistrarea video viteza nu apare pe radarul politiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)