avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat daca se poate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat daca se poate!

--------------------------------------------------------------------------------

Buna ziua tuturor!
Am si eu o fetita de 1an si 2luni,tatal nici macar nu a avut bunul simt sa o recunoasca pe fetita la nastere si am inregistrat-o singura,ptr ca eram inca casatoriti.El acum m-a dat in judecata ptr drept de vizitasi am avut prima chemare in instanta pe 19 februarie.
As dori sa va intreb,dumneavoastra ce credeti legea ii v-a da vreun drept sa ia fetita la el in vizite fiind asa mica va rog dati-mi un sfata sunt disperata,el nu avrut sa stie de acest copil pana acum.Tin sa precizez ca de anul trecut dupa ce am nascut fetita,sunt divortata de el si fetita mi-a fost incredintata mie iar el imi plateste pensie alim.
Va multumesc si astept parerile voastre poate v-ati confruntat cu asa ceva,o zi buna si sa va traiasca puiii la toata lumea,fetita mea e darul cel mai de pret,si nu as suporta ca el sa o ia la el ptr ca a tot afirmat ca nu este copilul lui,va multumesc si astept un raspuns de la voi!

Ei, nu gandesc asa tatii... este o mare diferenta de adaptare la nasterea unui copil intre un barbat si o femeie... si pe buna dreptate, nu credeti?
Plus ca, initial, el nu poate diferentia copilul de mama...
Ma rog, nu intru in povesti psihologice, mai ales ca in cazuri particulare se iese din general... dar e diferit, asta e esenta. ;)
Normalitatea este, asa cum bine a spus AVLIL, sa incercati pentru fetita dumneavoastra sa consolidati relatia tata-fiica.
Resentimentele dumneavoastra fata de fostul sot, nu ar trebui sa se reverse in relatia fiicei dumneavoastra cu tatal acesteia.
Sunt divortat, imi cresc copilul singur de cand era la gradinita. Desi pe fosta mea sotie o consider o persoana de nimic, copilului incerc sa-i vorbesc despre ea prezentandu-i doar putinele ei calitati. Niciodata nu am incercat sa-i ingradesc posibilitatea copilului de a avea o relatie cu mama lui. Indiferent de greselile pe care le-a facut, este mama lui, si vreau ca baiatul sa nu aibe complexe gandindu-se la originea lui.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
Adrian Copil, Consilier juridic
abcdeadi a scris:

Sunt divortat, imi cresc copilul singur de cand era la gradinita. Desi pe fosta mea sotie o consider o persoana de nimic, copilului incerc sai vorbesc despre ea prezentandu-i doar putinele ei calitati. Niciodata nu am incercat sa-i ingradesc posibilitatea copilului de a avea o relatie cu mama lui. Indiferent de greselile pe care le-a facut, este mama lui, si vreau ca baiatul sa nu aibe complexe gandindu-se la originea lui.

De laudat atitudinea dvs. Cele mai multe persoane divortate incearca sa denigreze pe fostii soti in fata copiilor... Un copil trebuie sa pastreze legatura cu ambii parinti si sa-i cunoasca asa cum sunt.
Da, asa e, problema majora este ca ei nu inteleg ca, astfel, sunt exact ca si "celalalt/cealalta".
Caci tot din cauza unui orgoliu si a detestarii fostei se poarta asa barbatul. Si tot din cauza asta se vrea razbunata si femeia.
Ideea e, cand esti parinte, sa-i spui copilului ca toti grresesc... toti sunt oameni... ceea ce nu inseamna ca el este iubit mai putin. :D Sa aduceti soare in viata lui.
In caz contrar, se procedeaza la fel ca partea pe care o detesta... Si nu e tocmai ok pentru micut.

Doamna alexxa, nu conteaza ce tata e acela, e mai bun decat niciun tata!!! Pentru copil, nu pentru dv., bineinteles... si aici hotarati cat e de important copilul pentru dv.
Numai bucurii va doresc.
Buna ziua! Va mai rog ceva ,cand am fost la tribunal judecatoarea a decis sa se faca ancheta sociala la el acasa dar el nu a fost prezent si nici cand a fost instiintat nu a dat vreun semn.Maine ne prezentam din nou si as vrea sa stiu daca mai are sanse sa castige dreptul la vizita sau ce anume o sa se intample din cauza ca el nu s-a prezentat cand a fost cei de la ancheta sociala la el acasa.Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat! roxi_roxana roxi_roxana Buna ziua ,as dori daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema! Am avut prima infatisare la tribunal cu fostul sot,ptr drept de vizita,minora are 1an,iar acum ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor roxi_roxana roxi_roxana Buna seara! Ma numesc roxana sunt din brasov si am si eu o problema! Sunt divortata si am o fetita de un an si doua luni. Tatal fetitei este fostul sot, nici ... (vezi toată discuția)