In anul 2007 mi-a fost suspendat permisul pt. 30 zile. Am facut contestatie si l-am ridicat semnand un angajament ca am sa-l aduc daca pierd procesul.
M-am judecat si am pierdut procesul dar nu am stiut pt. ca am fost instiintat “prin afisare” adica poate deloc (a fost la o adresa aleasa - la un avocat care probabil ca nu a fost acasa ... sau cel care trebuia sa comunice nu s-a mai obosit sa-l caute). Am aflat in cele din urma (dupa aproximativ 6 luni) dar nu m-am mai dus la politie sa-l depun pt. ca oricum pedeapsa de majorare cu 30 zile era iminenta.
Aici intervine aspectul "interesant" al cazului: in 2008 am implinit 10 ani de cand am permis si in anul 2009 am fost sa-l preschimb (m-am gandit ca este riscant sa ma prinda cu el expirat). Cei de la Politie mi-au zis ca “nu mi-l pot opri pt. ca la ei figurez ca sunt inca in proces” … (probabil nu aveau hotararea definitiva desi trecuse foarte mult timp).
Mi-au dat noul permis si am plecat B-)
Pana acum nu am primit nici o instiintare de la Politie (de care sa stiu) prin care sa-mi solicite sa-l depun asa ca nu am fost … Se poate sa-mi fi trimis si iar sa nu fi aflat ? sau procedura este mai clara si nu exista posibilitatea ca eu sa nu fi aflat ?
Daca voi primi adresa de la Politie ma voi duce sa-l depun dar daca nu-mi vor trimite ... se prescrie in 5 ani ? de cand sunt calculati ?
Ce ma sfatuiti sa fac ? risc ceva in momentul acesta (in afara bonusului de 30 zile) ?
Ceea ce ma intereseaza este ce risc in momentul de fata (in afara faptului ca pot sta 60 zile fara permis in cazul in care ma notifica sa-l predau) si daca se prescrie in 5 ani (banuiesc eu ca de la data constatarii contraventiei - 2007).
multumesc,
Procedural , hotararea instantei se comunica partilor in vederea exercitarii caii de atac .
Astfel , atat dvs cat si politiei vi s-a comunicat o copie dupa hotarare . Neatacand-o cu recurs , aceasta ramane definitiva prin nerecurare . Doar ca aici intervine o problema . Politia nu are de unde sa stie cand si daca vi s-a comunicat dvs hotararea . Totusi , acestia fie trebuiau sa se intereseze la instanta despre acest lucru , fie sa va invite la sediul lor .
De asemenea , riscul de a primi inca un bonus de 30 zile este iminent , intrucat dvs cand veti merge sa il predati , impreuna cu hotararea si cu dovada primirii ( care contine si data ) , se va vedea ca nu ati respectat termenul in care trebuia sa il predati .
Si prescriptia intervine in 5 ani , doar ca plangerea suspenda executarea si implicit intrerupe si termenul prescriptiei . Asa ca , parerea mea este csa va acceptati greseala si sa predati permisul si daca va incadrati in prevederile legale prevazute in regulamentul de aplicare a OUG 195/02 , sa solicitati reducerea suspendarii la 30 zile .
PS: Eu accept greseala si sunt pregatit sa stau 30 zile fara permis dar nu mi se pare corect sa fiu penalizat cu inca 30 zile avand in vedere ca hotararea mi-a fost comunicata "prin afisare" adica deloc.
In ce lege si ce articol este prevazuta comunicarea prin afisare a unei amenzi de ex
pentru ca eu an gasit-o la impozite si era insotita de o foaie cum ca a afisat-o la domiciliu.
Pot sa o contest din momentul cind iau la cunostinta aceasta amenda
Am mai contestat una asa dupa ce mi-au dat o somatie.Am gasit-o aloalteri la impozie unde am mers sa le duc hot jud in care castingasem amularea unui proces verbal care il gasisem la fel dupa 2 ani.