avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzul angajatorului de a inregistra o plangere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzul angajatorului de a inregistra o plangere

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci orium". Prin urmare, mi-au taiat e-mailul de firma, internetul, telefonul etc. iar sicanele continua.

In vederea actionarii in instanta (eu incalcat deja 3 drepturi ale angajatului prevazute in codul muncii si in regulamentul intern), la sfatul avocatului meu am intocmit plangeri pentru toate aceste probleme, adresate angajatorului.

imi este insa imposibil sa le inregistrez astfel incat sa fie valabile in instanta. Colega mea responsabila cu registrul de plangeri refuza categoric sa le inregistreze cu semnatura de primire si stampila firmei. I-am explicat, evident, ca un simplu numar de ordine nu valideaza juridic acele documente, insa, amenintata de management, refuza orice colaborare.

Intrebarea mea este: prin ce mijloace as putea inregistra aceste reclamatii? Am fost sfatuita de catre avocatul meu sa le expediez prin scrisoare recomandata, si voi face acest lucru. Insa, din moment ce nu pot dovedi continutul acelei scrisori, exista semne de intrebare asupra valabilitatii in instanta a acestor reclamatii. Am aflat de pe internet despre posibilitatea trimiterii prin fax sau prin notificare prin executor judecatoresc, insa nu-mi este clar daca aceste metode sunt mai potrivite. Scopul meu este de a-mi construi un dosar solid.

A mai fost cineva in acesta situatie si mi-ar putea da un sfat?
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 01:16, 1 Martie 2008
recomandata cu confirmare de primire nu face dovada continutului scrisorii. daca nu vreti sa apelati la un executor judecatoresc, va recomand scrisoarea cu continut declarat.
Nu are asa mare importanta daca notifici angajatorul cu privire la ceeaa ce consideri ca este o incalcare a obligatiilor sale contractuale, il poti da in judecata si in cererea de chemare in judecata arati toate motivele si ceea ce anume soliciti de la angajator.
Pana la urma plangerea se face la ITM ca organ de control sau direct in instanta.
Poti depune o cerere la biroul directorului in care sa soliciti explicatii si atata tot, daca raspunde bine daca nu ,raspunde in instanta.
tot ca varianta de a trimite o plangere este sa o trimiti prin posta romana ca si scrisoare cu valoare declarata *pe nota de inventar se consemneaza toate inscrisurile pe care le contine plicul.... plus ca un ex din nota de inventar cu stampila postei ramane la tine).
insa ce vrei sa dovedesti cu plangerile respective?
apropo ... daca internetul, telefonul etc. le-ai primit prin act aditional la contractul de munca... retragerea acestor drepturi poate constitui modificare de contract..... si pe cale de consecinta trebuie incheiat un act aditional la contractul individual de munca prin care tu esti de acord si semnezi ca nu mai vrei sa beneficiezi de acest drept.
plus ca ideea cu itm-ul nu e chiar rea
O fisa a postului exista? Daca da, sarcinile de serviciu presupun folosirea telefonului, etc.? Ca si colegii mei de altfel, nu am inteles de ce vrei neaparat sa notifici angajatorul? Sa intelegem ca totusi iti doresti sa iti pastrezi locul de munca si vrei doar sa ajungi la o intelegere in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita larisa2685 larisa2685 Buna ziua, am si eu o nelamurire.tatal are program de vizita o data pe saptamana la domiciliul mamei,adica al meu.eu am domiciliul in strainatate si resedinta ... (vezi toată discuția)
Forma transmitere notificare radu_mc radu_mc daca transmit o notificare prin fax, cum pot dovedi apoi ca cealalta parte a primit notificarea? cealalta parte poate spune ca a primit altceva in loc de ... (vezi toată discuția)
Probe- inscris trimis postal cu confirmare de primire peraspera peraspera Am citit in sectiunea pentru intamplari din sedintele publice urmatorul caz: 1.In aparare, partea A depune inscrisuri pentru a dovedi ca a anuntat/sesizat ... (vezi toată discuția)