Vreau sa stiu care este legea care reglementeaza infiitarea punctului de lucru in apartament de bloc ! Daca vecinul de deasupra (singurul cu care se invecineaza apatramentul - punct de lucru) nu este de acord ?! Eu am luat acordul de la alti doi vecini de la etajul 2 , avand in vedere ca nu exista asociatie de propietari si apartamentul in care am deschis punctul de lucru este inchiriat de la o pers. fizica ! - Ma poate reclama la Registrul Comertului ??! Ce se poate intampla in cazul ca ma reclama?
Multumesc anticipat !
1-Daca proprietarul spatiului cu destinatia de locuit ,apreciaza ca este prejudiciat/ in interesele legitime ,are dreptul legal a formula plangere catre autoritatile in drept
2-Inexistenta acordului proprioetarilor direct invecinati ,atrage aplicarea de sanctiuni
Chiar daca nu aveti asociatie de proprietari, este necesar acordul vecinilor. nu are importanta ca ati luat acordul celor de la etajul 2. in lege scrie ca trebuie sa luati acordul vecinului de sus , jos , stanga, dreapta. sus si jos insemnad etajul imediat urmator.in cazul de fata nu aveti decat un singur vecin. daca nu vrea sa va dea acordul trebuie sa vorbiti cu el si sa-l rugati sa semneze.atfel nu se poate. sau cautati sa inchiriati in alta parte.
Toti cei care pun intrebari pe acest forum sunt un cautare de solutii practice la probleme cat se poate de concrete, insa, in mod inevitabil, ajungem cu totii la discutii teoretice..
Discutand la modul pragmatic, probabil ca veti reusi sa inregistrati punctul de lucru, chiar si fara acordul vecinului respectiv, pentru ca cei de la ORC nu sunt intotdeuna foarte exigenti la acest aspect, insa, acesta-i abia inceputul si, in functie de activitatea, pe care o veti desfasura acolo, este posibil sa aveti nevoie de anumite avize sau autorizatii de functionare.
Exemplu:
Pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati de alimentatie publica, primaria va fi mult mai exigenta..
Ceea ce incerc sa spun:
Nu luati in considerare doar acest demers, ci si ceea ce urmeaza si eventualele implicatii pe termen mediu sau lung.
:luck: