nu conteaza cati ani ai luat, dar daca nu te predai sau daca nu esti retinut de politie obligatoriu te dau in urmarire. prima data natinal si apoi international in caz de au informatii ca esti plecat din tara.
Exista mai multe moduri de a urmari persoanele care au savarsit infractiuni sau care au fost condamnate definitiv.
1.urmariti local
2.urmariti general
3.urmariti la nivel european
4.urmariti international
Mandatele se fac cunoscute organelor care le pot executa.
In ultimele doua cazuri(3 si 4),politiilor europene(organul european de politie) si politiilor nationale ale diferitelor state afiliate la Interpol,unde in functie de gravitatea faptei si de persoana inculpatului,mandatul de urmarire capata diferite culori.
Multumesc Gabi pt raspuns, m-ar interesa in ultimele doua cazuri (3 si 4) daca au un site unde pot sa caut persoana respectiva, sau daca exista o lege care sa duca la punerea unei persoae in urmarire internationala. Mentionez ca fapta persoanei in cauza este evaziune fiscala si pedeapsa este de 3 ani cu inchisoarea.
deocamdata stiti ca e dat in UG pe teritoriul Romaniei. nu puteti afla dvs de pe nici un site, ca e dat in urmarire internationala.
nu cred ca este, dupa fapta si pedeapsa. nu e pericol atat de mare, probabil nici prejudiciul nu e de mil de euro...
Mandatul european
Maria_1980
Buna seara,
As dori sa stiu cum se poate afla daca cineva a primit mandat European de arestare? Persoana in cauza a fost condamnata acum un an si se afla pe ... (vezi toată discuția)
Urmarit general
un om simplu
Am doar o intrebare si vreau sa stiu daca un urmarit general de la noi din tara care are o condamnare tot aici este si cu mandat european de urmarire sau numai ... (vezi toată discuția)