avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Buna ziua. Am fost in somaj 6 luni. In urma cu 2 saptamani am fost la un interviu in urma caruia am fost acceptata pentru postul solicitat. La interviu mi s-au explicat drepturile si obligatiile ca angajat si prin urmare am acceptat. Vinei am semnat contracul cu care avea data de 29.11. si prin urmare ieri a fost prima zi de lucru. Numai ca drpturile si obligatiile expuse si prevazute in contractul semnat vineri nu coincid deloc cu realitatea. Ca urmare vreau doar sa renunt la postul solicitat. In acest caz voi mai beneficia in continuare de somaj pana la data la care as fi putut beneficia de el?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:58, 12 Decembrie 2010
Puteti solicita incetarea c.i.m cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - cu data de 12.12.2010 ... in acest caz, nu se acorda preaviz.
freeelis a scris:

Puteti solicita incetarea c.i.m cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - cu data de 12.12.2010 ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

Firma mi-a solicitat un preaviz de 15 zile, nu a fost de acord incetarea c.i.m cu acordul partilor , dar eu nu am posibilitatea sa stau in preaviz, saptamana viitoare v-a trebui sa incep colaborarea cu cealalta firma.
Daca pur si simplu nu ma duc in perioada preavizului am inteles ca se poate desface contractul cu sanctiuni disciplinare. Cum ma v-a afecta acest lucru in viitor?
Este adevarat ca in preaviz te poti duce doar 4 ore dupa un orar stabilit de tine? In acest fel as putea face un efort sa inchei colaborarea in conditii bune
Sau ce alternative imi mai puteti oferi

Va multumesc
1. In perioada de preaziv in cazul demisiei, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. Numai in cazul concedierii timpul de munca este cel prevazut in art.74 din CCMN.

2. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia.
puteti notifica angajatorul in temeiul art. 31 alin1 (4^1) daca in c.i.m. este inscrisa perioada de proba. apreciez ca veti putea beneficia in continuare de cei 30% notificand ajofm ca v-ati schimbat locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz anicol18 anicol18 M-am angajat la o firma cu contract pe perioada nedeterminata (anterior fiind in somaj) pe data de 29.11.2010, dar drepturile si obligatiile prevazute in ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul cm daniela_elena67 daniela_elena67 in perioada in care am fost in CM am fost instiintata ca s-a desfiintat locul de munca si am primit preaviz de 20 zile..TOT IN ACEASTA PERIOADA am gasit loc de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)