avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen revizuire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen revizuire

in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc?

Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 00:17, 3 Decembrie 2010
Daca formulati cerere de revizuire , nu mai aveti cum sa solicitati respingerea recursului.
Cred ca o astfel de cerere ar trebui sa fie facuta de catre un avocat , intrucat incurcati ttermenii juridici ..intr-o cerere de revizuire vorbiti de apel si de recurs ... cred ca o parte din fraze sunt preluate din anumite decizii ale instantelor de judecata , solutii care nu au nicio tangenta cu speta dvs.

In ce motiv de revizuire v-ati incadra?
Art 322
2. daca s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut, ori s-a dat mai mult decat s-a cerut;
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
macovei2000 a scris:

"instanța nu s-a pronunțat asupra lucrului cerut, în fapt asupra contestației la preaviz și la desfacerea contractului de muncă și asupra nulității de drept a întregii proceduri de concediere"

"instanta nu s-a pronuntat" - nu este motiv de revizuire (?)


Pai nu avea de ce sa se mai pronunte asupra acestui lucru, avand in vedere ca a admis exceptia tardivitatii ... excepţiile procesuale sunt definite ca fiind acele mijloace prin care, în cadrul procesului civil, partea interesată, procurorul sau instanţa din oficiu, invocă în condiţiile prescrise de lege şi fără a pune în discuţie fondul dreptului dedus judecăţii, neregularităţi procedurale sau lipsuri privind exerciţiul dreptului la acţiune, urmărind întârzierea sau împiedicarea judecăţii în fond
contestarea a oricarui document parte din procedura concedierii.... nu poate avea decat un singur rezultat. (nu exista concediere fara preaviz), lasand la o parte proceduri care sunt strict tehnice si par corecte, dar abuzeaza de terminologia juridica intrun mod incorect, folosind confuzii de termeni gen "tardivitate", cand concediere fara preaviz nu exista, inventie lingvistica genereaza confuzii, la fel ca si termenul "reorganizare" ....care nu are nici un sens si nici o procedura... poate...reorganizare juridica... dar nu "reorganizare" ca inventie lingvistico-juridica, in aceeasi familie ca "tardivitate" deoarece in fata instantei fiind deja nu exista tardivitate, ci doar judecata.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters83715, utilizator
In instanta se contesta decizia de concediere si nu orice act .. in acest sens, se exprima art.283 alin.1 lit.a C.mun., iar contestata se depune intr-un anumit termen.
Depasirea acestui termen duce la tardivitatea contestatiei....

Alte discuții în legătură

Revizuire - art.322 pct.1 si 7 raluca30 raluca30 Buna ziua, ma adresez specialistilor in drept cu rugamintea de a ma ajuta avand in vedere urmatoarea situatie: - litigiu de munca solutionat cu hotarare ... (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)
Revizuire decizie tribunal obiect fond funciar Adriana B Adriana B Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a ... (vezi toată discuția)