avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce ma asteapta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce ma asteapta?

buna dimineata,
maine vreau sa merg la tribunal pentru a depune o plangere impotriva deciziei de concediere (art.65/1). stiu ca nu se percepe taxa de timbru, dar pe urma, care-i mersul? imi trebuie avocat? care e procedura? daca da, cam cat costa? mai este ceva ce ar trebui sa stiu inainte de a demara acest lucru? va rog niste precizari si sfaturi , daca puteti!
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 19:24, 5 Decembrie 2010
Pe "Documente utile" gasiti modele pentru diferite actiuni in instanta, inclusiv pentru contestarea deciziei de concediere.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
unde, mai exact? imi cer scuze, dar nu am gasit.
va multumesc mult.
Va dau, mai jos, un model dar consultati un jurist ca sa-l faceti corect:

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul………………………..…domiciliat in……………………………….
Formulez

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE
.
nr………….din………..emisa de……………cu sediul in…………..prin care , in baza art……….codul muncii am fost concediat din functia de …… incepind cu data de……….
Cer anularea acestei decizii, reintegrarea in functia avuta si obligarea angajatorului sa-mi plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate sau reactualizate, cit si la plata sumei de……… reprezentind dreptul la……………….. de care as fi beneficiat daca nu eram concediat.
De asemenea, cer obligarea angajatorului sa-mi plateasca cheltuielilor de judecata pe care la voi face cu acest proces.

MOTIVELE CONTESTATIEI

In fapt in perioada ……….am desfasurat activitatea de ………., iar prin decizia citata am fost concediata pentru motivul ca……….. masura dispusa in baza art….. din codul muncii.
Consider ca masura luata impotriva mea este nelegala si netemeinica pentru ca……....................……………………
In drept,îmi întemeiez contestatia pe dispozitiile art.76-78 din codul muncii.Înţeleg sa ma folosesc de proba cu acte, precum si de proba cu urmatorii martori…………………………
În consecinta cer admiterea contestatiei, anularea deciziei , reîncadrarea în funcţia avută, plata drepturilor băneşti de care am fost lipsit si cheltuieli de judecata.
Anexez decizia de concediere.
Depun contestatia în dublu exemplar pentru a fi comunicată angajatorului.

Data depunerii………………….. Semnatura……………..

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI………………
mii de multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie preaviz ionigeo ionigeo Postul meu a fost desfiintat in CA. al scolii. Printr-o terta persoana am primit decizia prin care CIM a fost desfacut si ca am primit preaviz. Este corect? Nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizia desfacerii c.i.m. (model) Flashy Flashy Buna ziua, ma puteti ajuta cu redactarea unei contestatii privind decizia desfacerii contractului de munca.? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere ilegala, actiune in instanta tata1234 tata1234 Buna! Daca ma poate indruma cineva, cu sfaturi, un link pe net, cu orice. Am fost concediata pe nedrept, prin desfiintare postului, cea ce nu corespunde ... (vezi toată discuția)