avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintarea copilului

sunt casatorita de 6 ani, din casatorie rezultand un baiat de 6 ani. In toata aceasta perioada am locuit, in week-end si pe perioada sarbatorilor si vacantelor la Ramnicu Valcea, unde sotul meu detina o locuinta. Eu, in aceasta perioada, am fost singura intretinatoare a familiei, sotul meu nemuncind nici macar o singura zi.Eu am lucrat in Bucuresti, inca dinaintea casatoriei, si , din aceasta cauza faceam naveta la copil de cate ori puteam. Viata cu sotul meu a fost insuportabila , fiind agresiv fizic si in limbaj, alcoolic si cu un debut de schizofrenie, nediagnosticat, mostenit din familie, la care se adauga si faptul ca el nu se implica financiar in viata de familie.Doresc sa divortez (nu vreau partaj, ptr. ca doresc sa se termine totul foarte repede), sa-mi i-au copilul de langa sotul agresiv si vreau sa mi se spuna cum sa procedez ca sa-mi fie incredintat copilul cat mai repede.Daca eu nu posed o lucuinta proprietate personala in Buc, unde lucrez si vreau sa-mi aduc copilul, dar fac dovada ca am un spatiu unde locuiesc la o prietena , voi avea succes?
Cam cat poate dura pana imi iau copilul, pe care nu l-am vazut de o luna si pe care nu mi-l arata, fortandu-ma astfel sa ma intorc la el, ptr. a fi sacul lui de box si sa indur atatea umilinte ?
Ar trebui sa introduc actiune de divort in R. Valcea si ar trebui sa iau un avocat de acolo si cam cat m-ar costa?
AVLIL a scris:
Nu ma intelegeti gresit, stiu ca nu tocmai ipoteze frumoase am aratat, dar e ceea ce va incerca sa inteleaga instanta si... poate sotul va sustine si lucruri mai urate decat am aratat eu ...

Doamna iubi, eu nu v-am judecat. V-am si spus dealtfel ca, desi sunt ipoteze urate cele aratate de mine, este ceea ce va interesa instanta.
Am crezut ca vreti o opinie realista si nu o fabula care sa va faca sa va simtiti mai bine.
Din punct de vedere juridic, cam asa cred eu ca se va pune problema in situatia dv. in cazul in care ajungeti la proces. In rest, ca sunteti de laudat sau nu, nu m-am exprimat. Cert este ca instanta va vrea lamuriri privind unele aspecte ca cele enuntate de mine.
Daca nu va place adevarul, ma retrag. Daca mai doriti opinia mea, sunt convinsa ca va veti exprima in acest sens.
Un copil minunat si o viata frumoasa!
Deschideti procesul si o sa vedeti ce iese.
Daca dovediti ca este alcolic si agresiv si mai ales ca terorizeaza copilul obtineti custodia copilului.

Aveti grija ce avocat va luati pt ca va fi un proces destul de echilibrat, mai ales daca si sotul isi ia un avocat.

Aveti sanse , sa va fie incredintata fetita,dar, depinde cum va jucati cartea in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil rezultat in urma concubinajului: cum procedez in cazul despartirii? blue_ramm blue_ramm Sunt impreuna cu logodnicul meu de 3 ani si 4 luni, timp in care s-a si nascut un baietel (acum are deja 5 luni). La putin timp dupa nasterea lui, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian actiunea de divort a fost introdusa la T .SEVERIN ,de catre sotiareclamanta, cu toate ca domicilliul comun este in RM .Valcea,localitate unde locuieste inca ... (vezi toată discuția)
Actiune divort Arriel Arriel va rog cu respect sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea speta: - avem un baietel de 3ani jumatate si dupa o cearta scandaloasa cu umilinte verbale si atacuri ... (vezi toată discuția)