Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar la Colegiul Consilierilor Juridici . Acest lucru se poate face numai la Bucuresti, sau si in orasul Galati?
Cei doi ani de munca , fara indrumator se pot considera perioada de stagiu ?
te poti angaja ca si jurist/juristconsult. La camera de munca vei depune copie dupa cartea de identitate, contract de munca original 3 exemplare, si copie diploma de licenta. Fara nici o problema.
Pt a fi incadrata in functia de consilier juridic pe langa actele de mai sus, ai nevoie si de decizia de numire de la Colegiul Consilierilor Juridici. Te sfatuiesc sa alegi meseria de consilier juridc pt ca nu se stie niciodata cum iti foloseste. De ex la admiterea in magistratura daca ai 5 ani vechime in functia de consilier juridic poti sa dai examen si este considerat vechime in munca, iar dupa 10 ani (dar atentie! in ultimele modificari in legislatie se vorbeste doar despre consilier juridc si nu de jurst / juristconsult) poti fi admis in magistratura doar dupa ce susti un interviu. Succes. Alte info vezi site www.ccj.ro sau cauta site pt judetul tau.
.....................
Pt a fi incadrata in functia de consilier juridic pe langa actele de mai sus, ai nevoie si de decizia de numire de la Colegiul Consilierilor Juridici. .............
:-/ eu unul nu cred asta ..... cunosc foarte multe cazuri in care absolventi de drept s-au angajat fara aceasta decizie ... nu cred ca este obligatorie ;).
Daca reuseste la examenul de primire in profesia de avocat devine incompatibil. Potrivit Legii nr.514/2003, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibilă cu calitatea de avocat.