Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar la Colegiul Consilierilor Juridici . Acest lucru se poate face numai la Bucuresti, sau si in orasul Galati?
Cei doi ani de munca , fara indrumator se pot considera perioada de stagiu ?
Dar daca te inscii in Colegiu si in timpul stagiaturii te inscrii la examenul de primire in profesia de avocat, ce se intampla?
daca doar te inscrii si participi la concurs nu se intampla nimic. Nimic se intampla si daca esti admisa, doar ca nu poti sa iit exerciti meseria nici cea de avocat nici cea de consilier juridic asa ca in cazul in care esti admis trebuie sa optezi pt una din ele.
Chiar daca in COR ar fi trecute 10 varietati ale unei profesii, conform Legii nr. 514/2003, denumirea este de consilier juridic. Si pentru inscrierea in Colegiu trebuie sa faci dovada ca esti deja angajat ca si consilier juridic, atlfel te vor inscrie dar pe tabloul cu suspendati- dreptul de a profesa se suspenda pana te angajezi.
Este evident vorba despre o necorelare a COR=ului cu legea. Legea 514/2004 abroga Decretul privind organizarea Oficiilor juridice din 1955, in care se facea impartirea juristilor in consilieri juridici si jurisconsulti.
Si daca este angajat ca si CJ si nu se inscrie in Colegiu , ce se poate intampla? :-/
exercitare fara drept a unei profesii sau meserii
la mine nu mi a acceptat ITM ul contractul de munca si nici nu opereaza in cartea de munca fara colegiu
Chiar m-ai facut sa rad :) .... :tooth: ...exercitarea fara drept a unei profesii sau meserii
Legea prevede ca poate fi consilier juridic acela care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este cetăţean român şi are domiciliul în România;
b) are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
c) este licenţiat al unei facultăţi de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; această condiţie se dovedeşte cu certificat medical eliberat în condiţiile legii;
e) nu se află în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege.
Nu scrie nicaieri in lege de obligativitatea inscrierii intr-un Colegiu.