am un prieten care a fost prins cu arme albe la el pe strada de jandarmerie....i s-a luat declaratia si i s-a facu proces verbal de ridicare al acelor obiecte(interzise prin legea 61/1991)...problema este urmatoare...pe procesul verbal de ridicare este gresit codul acela de sase cifre care urmeaza dupa DX pe buletin...au gresit jandarmii cred....intrebarea este urmatoarea...poate ca acea mica greseala sa fie considerata cu eroare de procedura penala si sa anuleze actul sau macar sa fie un motiv real si solid de contestare a procesului verbal de ridicare ??
si inca o intrebare ?? e posibil ca o persoana sa aibe in acelasi timp 2 condamnari cu suspendare sa ziceam una de 2 ani si una de un an in acelasi timp??
In opinia mea nu pot exista 2 pedepse cu suspendare in doua dosare diferite apartinand aceleiasi persoane (inculpat).
Pana una alta inteleg ca instanta nu s-a pronuntat in ceea ce priveste primul dosar (depinde despre ce este vorba, la infractiune ma refer) DECI cele doua infractiuni sunt concurente.
Deci daca in primul dosar se va pron cu suspendare instanta care va da solutia in cel de-al 2-lea dosar va revoca suspendarea din primul si va aplica pedeapsa cea mai grea dintre cele 2 eventual sporita intr-un anumit cuantum, avand in vedere si faptul ca persoana a devenit majora .
Sporul ramane la latitudinea instantei care, prin urmare poate sa nu-l aplice....depinde de circumstante.