am un prieten care a fost prins cu arme albe la el pe strada de jandarmerie....i s-a luat declaratia si i s-a facu proces verbal de ridicare al acelor obiecte(interzise prin legea 61/1991)...problema este urmatoare...pe procesul verbal de ridicare este gresit codul acela de sase cifre care urmeaza dupa DX pe buletin...au gresit jandarmii cred....intrebarea este urmatoarea...poate ca acea mica greseala sa fie considerata cu eroare de procedura penala si sa anuleze actul sau macar sa fie un motiv real si solid de contestare a procesului verbal de ridicare ??
nu prea mai inteleg...oricum in primu dosar e vorba de furt calificat....asta cu arma alba e un fleac...am discutat cu un avocat si mi-a zis ca in cazurile astea cu arme albe rar se ajunge la proces...cica cel mai probabil e amenda contraventionala....acu nu stiu,,,astept...
si cum sunt infractiunile in concurs din moment ce una e facuta in 2002...se judeca si acu fara verdict final...celalta fapta fiind comisa in timp ce prima era inca in proces ??
In privinta condamnarii cu suspendare in doua dosare diferite, apartinand aceeleasi persoane..teoretic...si doar teoretic...Irene zice f bine, dar...practic, se intampla cu totul altfel.
No offence! :)
Nici pana acum nu am inteles ca, pentru a urmari un anumit subiect trebuie sa bifez acea optiune!
Sunt culmea...greu cu netul asta!:))
Pt. Marduk: tocmai din acest motiv sunt in concurs si se procedeaza asa cum am precizat.
In ceea ce priveste cazierul neactualizat .....sunt de acord ca poate exista si posibilitatea asta (care s-a intalnit in practica de altfel) insa pana la urma urmei condamnatul nu va fi ""ïnteresat" sa aiba doua condamnari chiar daca una dintre ele este cu suspendare (sau amandoua de ce nu?!) si intr-un final va "alege" sa ceara instantei contopirea lor.
In sedinta de judecata oricum inculpatul este intrebat daca mai are si alte condamnari sau alte procese penale pe rol este alegerea lui daca va spune sau nu adevarul.
Oricum daca fapta este sav in 2002 si din acel moment s-a inceput UP, iar acum este pe rolul instantei situatia este destul de clara.
dar totusi e o posesie de arma alba...nu e cine stie ce crima....parca ar fi omorat-o pe elodia....exista sansa sa nu se ajunga la proces ?? sa ia amenda ceva ?