avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat- divort in lipsa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat- divort in lipsa

Buna ziua!
As dori un sfat, nu mai locuiesc cu sotul de aproape 5 ani, am ramas cu doi copii pe care ii cresc eu, el nu i-a mai vazut de cand a plecat, in momentul in care a plecat m-a lasat si cu o datorie destul de mare ( ipotecase apartamentul), doresc sa imi spuneti care este cel mai usor mod de a divorta dar si cel mai necostisitor. Doresc sa mai adaug ca nu stiu unde se afla el fiind cautat si de politie pentru ca a incasat ceva bani si din firma unde lucra (bani care nu i se cuveneau).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 21 Martie 2008
Nu am platit ce a furat el. Am platit creditul pe care la luat el.
Se poate intampla sa ajung sa platesc si ce furat el de la firma la care a lucrat?
Nu, doamna, dar de creditorii aceia vorbeam cand era vorba despre partaj... Despre cei pe care i-a fraierit, furat sau ce-a facut... ar putea interveni in proces si cere partajarea ca sa-si acopere paguba... Sau ar putea face ei singurei dosar de partaj in acelasi scop...
monica38 a scris:

Nu am platit ce a furat el. Am platit creditul pe care la luat el.
Se poate intampla sa ajung sa platesc si ce furat el de la firma la care a lucrat?


Din infactiunea comisa de el nu platiti dvs. Insa, creditorii sotului dupa ce vor avea o hotarare judecatoreasca vor deschide partaj in scopul indestularii creantei lor.
Daca aveti un bun imobil cumparat in timpul casatoriei vor cere partajarea acestuia pt a lua banii rezultati cu titlu de prejudiciu din infractiune.Deci, indirect veti fi afectata pentru ca creditorii vor lua partea sotului.Ar fi bine sa consultati un avocat pt a stii in detaliu ce drepturi aveti si cum se prezinta situatia din punct de vedere juridic.Pot fi multe elemente care sa nu le expuneti aici din nestiinta.
Daca nu aveti bunuri comune nu o sa fiti afectata.

avocat Claudiu Lascoschi
Potrivit art. 16, alin. 1, Decretul nr. 31/1954: “Cel care lipseste de la domiciliul sau poate fi declarat disparut prin hotarare judecatoreasca, putandu-se institui curatela, daca a trecut 1 an de la data ultimelor stiri din care rezulta ca era in viata”. Prin urmare, prima conditie pentru declararea disparitiei unei persoane este ca aceasta sa lipseasca de la domiciliul sau. Insa, e de observat ca nu orice lipsa de la domiciliu poate sa justifice pornirea procedurii de declarare a disparitiei, ci doar o lipsa nejustificata si care dureaza mai mult de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea judecatoreasca a disparitiei sau mortii ContSters48919 ContSters48919 in cazul unui unchi mostenitor a 1/4 dintr-un imobil disparut de mai mult de 50 de ani caruia nu i se cunaoste data nasterii ci doar faptul ca e nascut intre ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii vs. declararea disparitiei Andrei Koszti Andrei Koszti Avand in vedere dispozitiile noului Cod civil cu privire la Declararea judecatoreasca a mortii - art.49 si urmat., unde se face vorbire de \"[i]in cazul in ... (vezi toată discuția)
Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)