avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire mostenire

multumesc anticipat celui care ma poate scoate dintr-un mare impas;am urmatoarea situatie: doi soti cumpara in timpul casatoriei un apartament.sotul a decedat si are ca mostenitori : sotia supravietuitoare si 2 copii din prima casatorie si al treilea copil din a 2 casatorie,cu ultima sotie.deci are in total 3 copii. cum se va imparti mostenirea? ce cota revine sotiei supravietuitoare si ce cota vor avea copiii? am nevoie urgent de raspuns. 2 notari mi-au spus lucruri diferite.multumesc pentru sprijin.
prima sotie 8/16 ca bun comun dupa partajul bunurilor comune + uzufructul ca mai are si 2 copii daca-s minori si n-au unde sta ( banuiesc ca dupa divort au fost increintati la mama )
a doua sotie 5/16 ca sotie supravietuitoare in concurs cu totii descendentii defunctului - are 3 descendenti si o sotie supravietuitoare intotal 4 erezi
fiecare din cei trei copii cate 1/16
deci fiind vorba despre greci " tapul cu trei iezi are in total 5 erezi." ce zice d-na romascanu de asta
Nu poate fi asa, sunt mai multe considerente... In primul rand bunul comun e cu a doua sotie, nu cu prima.
Deci prima nu are niciun drept.
Apoi sotia a doua nu poate lua mai mult decat copiii... =D>
Ca sa spun pe scurt, asa...
@ aditabora,
Din punct de vedere al legii, sot supravietuitor (sotie supravietuitoare in speta) inseamna acea persoana care, la data deschiderii mostenirii (data mortii) avea calitatea de SOT/sotie.
Nu ne intereseaza aici nici fostele, nici amantele nici ... povestea cu capra cu 3/5 iezi pe care ati dezvoltat-o mai sus -- asta pentru ca m-ati intrebat in mod special ce parere am.
nici n-am afirmat altceva 3 copii si o sotie supravietuitoare :(( , vorbeam de tap si nu de capra dar se pare ca v-a scapat sexul :D
va multumesc pt tot sprijinul vostru. copiii toti sint majori,mai mult decit atit,au cam 45 ani fiecare. deci nu se mai pune problema sa fi fost incredintati la mama. multumesc inca o data .

Alte discuții în legătură

Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire! urgent , va rog! luminita_gab luminita_gab va rog sa imi raspundeti in urmatoarea problema! suntem 3 frati la parinti, tata a murit in urma cu 2 ani si nu am dezbatut mostenirea! acum vreau sa ma ... (vezi toată discuția)