avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil OUG 148/2005 pentru copil nenascut - proces cu statul

Va rog sa-mi spuneti si mie daca as avea castig de cauza daca dau statul in judecata ca sa-mi dea indemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani dupa OUG 148/2005? in cazul in care eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2010. Pentru ca nu mi se pare corect ca in momentul in care am decis sa fac un copil am studiat legislatia in vigoare la acel moment si am decis ca pot sa-mi permit ca cresc un copil cu acea indemnizatie si sa vina statul inainte de a naste sa-mi refaca calculul.
Fara niciun fel de ironie sau remarcă răutăcioasă o să vă sfătuiesc să lecturaţi OUG 148/2005 şi OUG 111/2010, cu deosebita atentie art. 2 si art. 30 alin.2 din OUG 111/2010! Chiar nu se modifica nimic? Coroborati aceste prevederi cu art. 7 al.2 din Decretul-lege 31/1954 si art. 16 alin.1 din Constituţia României!
Nu este nicio problema daca dvs. sunteti de acord cu dispozitiile OUG 111/2010, dar... sa nu cadem in extrema portocalie si sa afirmam ca nu s-a schimbat nimic!!!
Un alt aspect extrem de important este acel stimulent de insertie care din cate am inteles eu din art,7 al ,,vestitei,, OUG 111.2010 se acorda numai femeilor care au ales varianta de concediu de 1 an (se stie ca nu poti schimba varianat aleasa) si numai daca se intorc mai devreme de 12 luni ale copilului.
Eu sunt o mama care a beneficiat de 85% sau partial insa va spun ca a fost extrem de util pt. urmatoarele considerente.
1. am avut o nastere foarte grea si cu complicatii si a trebuit sa ofer numeroase atentii la spital (numai pt. a fi bagata in seama deci nu pentru cine stie ce regim).La cat am dat ma puteam duce lejer la o clinica privata
2. vaccinurile facute copiilor costau 300 vaccinul, pentru ca la stat nu erau si mi s-a spus ca nu se stie cand vor veni- si se fac o data la 2 luni,
3. am dat copiilor mei un lapte bio care costa dublu fata de restul -dar copii mei nu au avut absolut nici o problema de stomacel cum au o gramada de copii,
4.incalzirea m-a costat mult (si avem un apartament cu 2 camere)
5. am prelevat celule stem ale copiilor
6.De jucarii nu pun problema iar caruciorul e unul vechi dar bun (primit de la o prietena)
Credeti-ma cand le pui pe hartie observi ca reprezinta strictul necesar si daca tu te poti imbraca mai gros si manca un cartof fiert copilului tau te doare sufletul sa-i oferi doar asta.
Buna ziua!
In cadrul unui proces colectiv, credeti ca nu am avea castig de cauza?
Cum am putea mai exact sa contestam decizia daca prin cererea pe care o depunem suntem obligati sa precizam daca optam pentru concediu pe 1 an cu maxim 3.400 lei/luna sau 2 ani cu maxim 1.200 lei /luna? Nu vor spune ca a fost optiunea noastra si nu avem ce contesta? Si, in cazul in care am contesta decizia, din cate am auzit, ar fi posibil sa nu primim indemnizatia cuvenita decat dupa solutionare (asta am citit undeva pe un forum, scria cineva care a patit asa acum ceva timp, facuse contestatie pt. ca nu i s-au luat in calcul toate veniturile, nu stiu daca e adevarat sau daca e posibil). Chiar asa se intampla, nu primesti nici un ban pana la solutionarea procesului?
In cazul in care intri intr-un proces colectiv impotriva statului, pana la solutionarea cazului sau in cazul solutionarii nefavorabile, mai ai dreptul sa deschizi si o actiune proprie in instanta pe aceeasi tema?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
guiualina, utilizator
Sunt perfect de acord cu guiualina. Tot timpul se arunca in carca mamelor cu venituri mai mari ca abuzeaza de banii statului. Vreau sa le intreb pe cele care cotizeaza cu 16% din salariul minim daca ar avea salariul mai mare ar fi corect sa fim egali cu cele care cotizeaza 16% cat un salariu minim? Sau ar trebui sa fim o mare societate comunista in care toti sa fim egali si eventuali imbracati in uniforme ca sa fim o masa amorfa?
Si eu m-am inscris pe site-ul mamepentrumame si astept un raspuns. Poate intr-adevar vom reusi sa fim uniti si sa ne obtinem drepturile pe care mamele dinainte de 31 decembrie le primesc si noi nu. Cu ce e mai prejos copilul meu decat unul nascut pe 31 decembrie?
NU. Nimeni nu se poate judeca de doua ori pentru acelasi lucru! Se invoca exceptia autoritatii de lucru judecat si se respinge actiunea. In cazul in care ambele dosare sunt pe rolul instantelor se invoca exceptia de litispendenta si se trimite dosarul instanţei mai întâi investită!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2011 tcris tcris Buna, Cine ma poate lamuri in legatura cu indemnizatia de crestere copil conform Ord. 111/2010? Mentionez ca in prezent sunt in concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc ral317 ral317 Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in septembrie. Primul copil are un an si sapte luni, certificat de grad I si as vrea sa stiu daca am vreo ... (vezi toată discuția)