avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi?

Buna ziua.
De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de saptamina, totul se asezoneaza cu chefuri urlate pina tirziu in noapte, pe la ora 2.
In cele din urma nu am mai rezistat si am facut o sesizare la politia de proximitate. Nu am vrut sa sun la urgente, ca sa nu tin liniile ocupate. Cazul inca se cerceteaza, sa vedem. In orice caz, politistul mi-a spus ca este mult mai util sa sun la 112.
Drept care, in timpul unui chef care a inceput pe la 7 seara, am sunat la 112 si a venit un echipaj. Mi-a luat datele, a urcat la vecini si au plecat in citeva minute, zicindu-mi sa mai sun daca nu se potolesc pina la ora 24. OK... Nu s-au potolit deloc, asa ca dupa ora 24 am mai sunat o data, desi ma simteam tare prost, sau cel putin tare nefericita ca sint in postura asta. Echipajul a venit iarasi repede, iar mi-au luat date si au urcat la vecinii de sus. Si iar politistii au coborit in nu mai mult de citeva minute... Nu inteleg! Iar cheful a continuat mult si bine, cu aceeasi galagie.
Stie cineva care e procedura? Si daca poate sa dureze atit de putin? Nu pun eu sub semnul intrebarii metodele politiei, doar ca, in acest caz, nu inteleg cum merg lucrurile. Mai ales ca efectul (cel putin imediat) e ca inexistent, din moment ce galagia ramine aceeasi. Si ma lasa cu intrebarea: ce fac data viitoare cind incerc sa lucrez/dorm/gindesc/citesc si vecinii mei petrec cu urlete pina la 2 noaptea?

Multumesc mult,
a.
Legal nu exista aceasta obligatie din partea politistilor.
Legal reclamantul nu poate fi martor ,in sensul legal al cuvantului
Multumesc si pentru acest sfat, dar zau ca nu-mi mai vine sa chem politia... Nu stiu cum o fi pentru altii, dar pentru mine a fost mega-stresant sa-i chem de doua ori in aceeasi seara. Nu mai facusem niciodata asta si am tot timpul in cap gindul ca sigur or fi urgente mai mari decit vecinii mei galagiosi si bocanitori. Si ca trebuie sa existe o alta metoda ca sa se rezolve situatia asta. Numai ca nu stiu care e.

Dar e din nou aproape miezul noptii, si din nou fac chef, unde se urla si din nou scapa sau trintesc chestii pe jos, respectiv in tavanul meu, incit pare ca e cutremur! Habar nu am ce pot trinti ca sa sune in halul asta...

In fine, voi suna luni la politistul de proximitate la care am fost prima data si de la care nu am primit inca nici un raspuns in legatura cu sesizarea pe care am depus-o, si sa vedem ce spune el.

Va tin la curent, poate cuiva o sa ajute povestirea acestei mici dar extrem de iritante saga de bloc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
cedeandreea, utilizator
Eu sincer sper sa se creeze o lege care sa ii sanctioneze cu adevarat pe cei ce disturba linistea publica,in special pe cei care recidiveaza...inteleg ca e casa omului si face ce vrea dar cei care nu au bun simti , sunt needucati (multi romani locatari de bloc se incadreaza aici) si deranjeaza pe altul , trebuie sa fie si ei "deranjati" la buzunar.

Poate ca daca s-ar da amenzi de minim 1000-2000 roni la a 2-a abatere ar avea de castigat atat locatarii de bloc mai linistiti, cu preocupari mai "inalte" decat petrecerile zilnice , sau mai importante spre exemplu rezolvarea unor proiecte personale cum bine spuneai tu, cat si cei care incaseaza banii din amenzi.

Problema e ca politia din Romania e politia din rromania, nu vreau sa comentez mai mult.

Cat despre problema cu odihna, poti folosi niste dopuri de urechi de la farmacie. Iar daca vrei sa-ti faci dreptate singura, desi nu-ti recomand daca nu te tin nervii, dimineata cand te trezesti sa te duci la serviciu/scoala si petrecareti dorm , da-le muzica tare 5 minute si fa asta pentru o perioada mai lunga de timp, in care tu vei dormi cu urechile astupate...dar asta doar ca masura extrema cand niciuna din cele mentionate mai sus nu functioneaza si deasemenea timpul la randul lui nu le rezolva.

P.S.: Multi dintre noi avem vecini de apartament galagiosi, dar nu lasa ca acest mic obstacol sa-ti strice viata
... eu pe la ora 22:00 - 23:00 coboram frumusel la parter unde este panoul electric cu sigurante pentru fiecare apartament, le scoteam siguranta si se rezolva, dimineata cand plecam la servici puneam siguranta inapoi si tot asa. Fara curent electric nu poti face mare lucru mai ales un chef. In acest fel imi rezolvam problemele foarte eficient si ocoleam o gramada de situatii care puteau escalada in lucruri urate, nu chemama politia care oricum e incompetenta, nu luam contact cu vecinii ca eu sunt mai putin dus la biserica si ma pierd repede cu firea fiindu-mi frica de ce as putea face. Sunt curios de ce as putea fi acuzat in acest caz?
sorodocul a scris:

... eu pe la ora 22:00 - 23:00 coboram frumusel la parter unde este panoul electric cu sigurante pentru fiecare apartament, le scoteam siguranta si se rezolva, ... Sunt curios de ce as putea fi acuzat in acest caz?

Exista un art. prin codul penal pentru aceasta fapta care se pune in miscare la plangerea prealabila (nu mai stiu care este ala) si care va poate aduce neplaceri, insa dar fiind incultura (pardon, neinformarea) poporului ... , riscul este minim :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste publica de catre politist  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am niste vecini care sunt politisti si sunt si rude, adica sunt cumnati. Unul din politisti locuieste in chirie in apartamentul de sub mine si este ginerele ... (vezi toată discuția)
Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)