avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Sugestie privind cenzura pe forum
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Sugestie privind cenzura pe forum

Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este acela ca nu exista o politica coerenta in acest domeniu si cel putin un moderator foloseste criterii subiective pentru aceasta. In cazul in care ar exista o politica coerenta, atunci ar trebui inclusa in regulament. Daca aceasta politica de cenzura nu exista, atunci sugerez ca auditul intern sa analizeze cazurile de cenzura si aplicare discretionara a regulamentului pe care le semnalez de cel putin doua saptamani.

Caz concret: am primit sanctiune si in trecut mi-au fost sterse numeroase mesaje, pentru motivul ca am combatut IDEILE exprimate de alti utilizatori.

De asemenea, sugerez ca la aplicarea unei sanctiuni, aceasta sa fie clar motivata si sa existe posibilitatea de aparare. Argumentatia "pentru incalcari ale regulamentului" cred ca nu e suficienta, iar inchiderea topicului unde s-a acordat sanctiunea nu lasa posibilitatea de sustinere a pozitiei.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 19:48, 20 Decembrie 2010
Aveti o interpretare cu totul aparte, n-am ce zice. Dar in cazul in care nu e clar, va edific care e intelesul paragrafului respectiv din regulament, lucru pe care vi l-am mai spus si anterior: nu sunt permise discutiile publice cu privire la reclamatiile (intemeiate sau nu) la adresa moderatorilor sau administratorilor. Nu stiu ce e atat de greu de inteles ca aici e un forum unde se discuta chestiuni juridice si conexe, iar nu audit intern al forumului, cenzura si altele. Daca nu va place, nu pot decat sa regret, insa modul cum functioneaza acest forum n-o sa se schimbe pentru ca sugerati dvs asta.
Andreea Lisievici a scris:

Aveti o interpretare cu totul aparte, n-am ce zice.

Interpretarea mea este consistenta cu practica uzuala intr-o societate de drept si nu inteleg rostul observatiei ironice.

Dar in cazul in care nu e clar, va edific care e intelesul paragrafului respectiv din regulament, lucru pe care vi l-am mai spus si anterior: nu sunt permise discutiile publice cu privire la reclamatiile (intemeiate sau nu) la adresa moderatorilor sau administratorilor.

Tocmai pentru a lamuri aceasta chestiune am deschis acest topic. In interpretarea mea, varianta actuala a regulamentului nu interzice acest subiect pe forum.

Nu stiu ce e atat de greu de inteles ca aici e un forum unde se discuta chestiuni juridice si conexe, iar nu audit intern al forumului, cenzura si altele. Daca nu va place, nu pot decat sa regret, insa modul cum functioneaza acest forum n-o sa se schimbe pentru ca sugerati dvs asta.

Denumirea acestei sectiuni a forumului contrazice afirmatia dvs. Aceasta sectiune pare sa existe tocmai ca sa aducem sugestii prin care sa schimbam modul de functionare. Aceasta din urma concluzie este consistenta cu celelalte topicuri de aici, in urma carora chiar au rezultat schimbari.

Daca tot ati pomenit de aceasta chestiune, atunci adaug inca o sugestie: sa fie precizat expres in regulament daca sunt permise sau nu pe forum discutiile pe marginea deciziilor de moderare.
HoldaFinance:
Nimeni nu va contrazice in ceea ce priveste combaterea ideilor eronate.
Este un forum de discutii in care se dezbat idei, concepte, interpretari iar acestea sunt, mai mult sau mai putin, obiective sau legale.
Fiecare dintre noi credem ca avem dreptate si atunci cand cineva ne contrazice primul reflex este de frustrare. Dar daca analizam la rece vedem ca nu intotdeuna respectam regulamentul forumului, asa cum este el, cu plusurile si cu minusurile lui.
Dvs. vi se reproseaza ca atacati si jigniti persoana care scrie un mesaj sau raspunde la un mesaj care, din punctul de vedere al dvs., este incorect. Chiar daca ar fi asa ar trebui sa combateti numai ideea, cu argumente logice si legale, si nu persoana. Si de asemenea sa folositi un vocabular care nu provoaca disconfort.
Sunt cateva sute de mii de useri si daca fiecare ar crede ca numai el are dreptate unde am ajunge?
Am citit cu interes interventiile dvs. de pana acum si cred ca daca ati renunta la a califica, din punct de vedere profesional, si nu numai, pe cei care intervin in discutii ati fi o persoana agreabila pentru cei mai multi dintre noi.
Cred ca stiti ca si tonul face muzica.
Noi, moderatorii suntem tot niste useri, ca toti ceilalti, mai obiectivi sau mai subiectivi, dar suntem un "rau necesar" care mentinem un echilibru cat de cat stabil al acestui forum si incercam sa ridicam stacheta discutiilor civilizate.
Cred ca nici dvs. nu v-ar placea sa fiti mereu "impun" si "torturat" cu expresii care nu-si au locul pe un forum civilizat.
Nu trebuie, neaparat, sa aveti mereu ultimul cuvant intr-o discutie. Retragerea strategica va da un plus de noblete. Daca dvs. sunteti multumit de raspunsul dat unui mesaj este de ajuns. Userii, in marea majoritate, stiu sa discearna care este raspunsul corect si sa va aprecieze.
De aceea zic ca este mai bine sa va aprecieze cei din jur si nu sa va autoapreciati. Satisfactia este mult mai mare cand veti primi mesaje si telefoane in care sa vi se multumesca pentru ca userii au rezolvat problema datorita si recomandarilor si sfaturilor dvs.
Mult succes!

P.S.
1. Nu stiu daca discutiile pe forum cu privire la modul de moderare ar interesa pe useri. S-ar putea sa ne transformam in tabloid si nu asta este rostul acestui forum.
2. Conform regulamentului daca aveti neplaceri cu un moderator puteti apela la administratori dar nu in public, pe forum. Daca administratorul nu este de acord cu pozitia dvs. inseamna ca asa este cum zice el si trebuie sa va conformati, chiar daca nu va convine. Pastrarea forumului in anumite limite ale bunei cuviinte este mai importanta decat o satisfactie personala de moment.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
HoldaFinance a scris:
Interpretarea mea este consistenta cu practica uzuala intr-o societate de drept si nu inteleg rostul observatiei ironice.
Sublinierea imi apartine…
Daca dv nu intelegeti rostul observatiilor ironice de ce – practic – prin atitudine – aproape ca ii obligati pe ceilalti sa accepte ironiile dv?
Altfel spus: se poate discuta si fara ironii si fara… aluzii ca unii fac sau dreg…
E foarte simplu sa va expuneti cunostintele fara a lua in ras pe cei despre care credeti ca nu au habar despre ce scriu (pentru ca acestia scriu in speranta obtinerii unui raspuns sau a unei lamuriri)… Isi dau seama singuri daca au gresit…

Din regulament:
I. Principii generale: 21. d - Moderatorii au dreptul, iar nu obligatia sa dea explicatii pentru actiunile lor. In privinta masurilor intreprinse, utilizatorii pot cere explicatii moderatorilor numai prin mesaje private, iar nu pe forum.

Nu se pune problema cenzurii, ci aceea a… protejarii unor utilizatori in fatza altor utilizatori care cred ca ei detin adevarul absolut.
Nu o sa obtineti o punere in discutie a regulilor de stergere mesaje, in special pentru ca 95% din utilizatori sunt foarte multumiti de activitatea moderatorilor.

Regulamentul nu este scris normativ, este clar orientativ, permitand o larga libertate a fiecaruia, limitata de o moderare consensuala, in care opinia comunitatii conteaza mai mult decat opinia oricarei persoane individuale.

Este foarte dificil a te afla pe partea gresita a opiniei comunitatii. Dar exista consultanti care sunt foarte duri, uneori scriu altora "vorbesti prostii", dar imediat invoca pe ce se bazeaza. Fiind sinceri si directi, nu li se sterg mesajele.

Ce mi se pare mie ca nu este permisa este incercarea repetata de a exclude pe altii din discutii in care ei vor totusi sa intre. Chiar daca aveti dreptate, cei pe care ii criticati isi consuma si ei timpul incercand sa ajute si nu este de competenta dumneavoastra cine isi da cu parerea. Parerile informate sunt usor de discernut pentru oricine. Prin acest comportament puneti moderatorul intr-o pozitie imposibila, in care trebuie sa renunte la cineva. Asa merge un forum ;).

Alte discuții în legătură

Stergerea mesajelor scrise in forum constituie o practica democratica? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Va supun in atentie o problema legata in mod direct de dreptul la libertatea cuvantului,la dreptul democratic de a vorbi in mod liber si cel care se considera ... (vezi toată discuția)
O lista cu lucruri de modificat in forum Alin Popescu Alin Popescu Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro. Incepand de saptamana viitoare, insa, vine ... (vezi toată discuția)
Acoperire legala Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Am spus acum ceva timp ca... ei bine... cineva ar putea cauta aici o solutie juridica. I-ar putea raspunde un user, poate avocat, poate consilier, poate ... (vezi toată discuția)