avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Sugestie privind cenzura pe forum
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Sugestie privind cenzura pe forum

Rog administratorii forumului sa realizeze un audit intern legat de cenzura mesajelor de pe forum. Principalul motiv pentru care adresez aceasta sugestie este acela ca nu exista o politica coerenta in acest domeniu si cel putin un moderator foloseste criterii subiective pentru aceasta. In cazul in care ar exista o politica coerenta, atunci ar trebui inclusa in regulament. Daca aceasta politica de cenzura nu exista, atunci sugerez ca auditul intern sa analizeze cazurile de cenzura si aplicare discretionara a regulamentului pe care le semnalez de cel putin doua saptamani.

Caz concret: am primit sanctiune si in trecut mi-au fost sterse numeroase mesaje, pentru motivul ca am combatut IDEILE exprimate de alti utilizatori.

De asemenea, sugerez ca la aplicarea unei sanctiuni, aceasta sa fie clar motivata si sa existe posibilitatea de aparare. Argumentatia "pentru incalcari ale regulamentului" cred ca nu e suficienta, iar inchiderea topicului unde s-a acordat sanctiunea nu lasa posibilitatea de sustinere a pozitiei.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 19:48, 20 Decembrie 2010
Regulamentul este destul de clar in aceasta privinta.

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Iulia-ana, dv ati fi avut optiunea de a edita mesajul scris si sa... il faceti inteligibil...
Pentru aceasta exista "butonul" Editare... si astfel ati fi corectat ce vi se parea neinteligibil - sigur, aceasta in caz ca nu ati fi primit deja un raspuns...
Sau, aveati posibilitatea ca in urmatoarele interventii sa lamuriti situatia...

Un mesaj scris e... "litera de lege" - iar autorul are dreptul sa il modofice cat timp prin aceasta nu va "scoate" ca "offtopic" eventuale raspunsuri primite...
In cazul meu nu a fost vorba de cenzura.Dupa cum spuneam am luat de bun regulamentul.

Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
@HoldaFinance:

Regulamentul e clar:
Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.


Prin urmare, procedura e clara, e acolo, e usor de inteles, etc etc. Sincer, fara sa vreau sa va jignesc, gasesc ca aveti o problema de comunicare. Adica, asa cum zice si ValeriuTudor mai sus, daca v-ati raporta la intrebare si ati da raspunsuri fara sa-i besteliti pe ceilalti care raspund la randul lor, toate lucrurile ar fi bune si frumoase. Si genul acesta de atitudine o au de obicei oamenii care nu vor doar sa se stie ca ei raspund corect, ci ca ei sunt singura autoritate din domeniul in cauza.

Acum, nu neg faptul ca va pricepeti la ce faceti. Dar de aici si pana la a lansa tot felul de conflicte / acuzatii / drame e cale lunga. Lumea noastra e plina de oameni care se pricep si oameni care nu se pricep la un anumit lucru. Dar, potrivit moralei obisnuite, ala care se lauda si se erijeaza in detinatorul adevarului absolut e preceput ca fiind ... inutil discutiei. Eu cel putin asa vad lucrurile.

Atitudinea asta ar putea fi una dintre explicatiile care nu aduce oameni pe siteul dvs., asta ca sa revenim la discutia noastra trecuta. Cred ca sunteti impulsiv si aruncati cu cuvintele in stanga si dreapta, iar apoi va dati seama ca sunt lucruri pe care le-ati putea nuanta.

Bineinteles ca intotdeauna o sa fie oameni in acest forum care se vor considera nedreptatiti. Iuli-ana, spre exemplu, a scris un mesaj si m-a rugat pe mine sa il editez. Sincer, nu pot face asta. Pentru ca daca eu as face un mesaj inteligibil, as scrie ceva ce mi-e mie inteligibil. Habar n-am ce dorea sa scrie Iuli-ana acolo.

Intr-un forum, ca si in viata reala, gasesti raspunsuri doar daca sti ce anume sa intrebi. Noi nu va putem ajuta sa intrebati. Va punem doar la dispozitie o platforma pe care sa va scrieti intrebarea intr-un mod indeajuns de coerent incat sa gaseasca raspunsuri. Daca eu (admin, moderator, etc) as edita intrebarile puse de oameni in forum, probabil ca mi-as atrage o serie intreaga de palme pentru ca as cenzura.

@HoldaFinance: data trecuta imi vorbeati despre un site care va trimite multi vizitatori fara sa faceti mare lucru. Acolo cum e?

Cred ca foarte multi oameni asteapta foarte multe lucruri de la Avocatnet.ro. Inteleg ideea, ma bucur ca am ajuns un pol de normalitate in tara asta, dar nu ne putem substitui si nici nu putem copia sistemul judiciar pentru rezolvarea disputelor din Forum. Cenzura, apelul, recursul, etc, toate aceste concepte isi au rostul in spatiul public. Aici, intr-un spatiu privat, lucrurile sunt perfectibile, dar imposibil de comparat cu lumea reala.

Suntem cu totii membri intr-o comunitate de 700 de mii de oameni. Oameni blanzi, oameni agresivi, oameni intelepti, oameni... mai putin intelepti, oameni cu carte si oameni care nu stiu sa scrie, oameni bogati si oameni saraci, si tot asa. Pentru 99% dintre aceste suflete, lucrurile functioneaza bine. Pentru ei, moderatorii si adminii isi fac treaba, iar raspunsurile vin atunci cand au nevoie de ele.

Oricat de bine si-ar face insa adminii si moderatorii treaba, e imposibil ca toata lumea sa fie multumita. Chiar daca plecam de la ideea ca nimeni nu trebuie sa fie nedreptatit, uneori se intampla. Asta e viata. Uitati-va pe geam, ganditi-va cum e in alte parti, incercati sa vedeti si partile bune ale acestei comunitati. Eu cred ca aici s-ar putea sa fie cu mult mai multa democratie decat in Romania reala.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea mesajelor scrise in forum constituie o practica democratica? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Va supun in atentie o problema legata in mod direct de dreptul la libertatea cuvantului,la dreptul democratic de a vorbi in mod liber si cel care se considera ... (vezi toată discuția)
O lista cu lucruri de modificat in forum Alin Popescu Alin Popescu Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro. Incepand de saptamana viitoare, insa, vine ... (vezi toată discuția)
Acoperire legala Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Am spus acum ceva timp ca... ei bine... cineva ar putea cauta aici o solutie juridica. I-ar putea raspunde un user, poate avocat, poate consilier, poate ... (vezi toată discuția)